Hlavní obsah

Na svatební hostině v Indii se porvaly rodiny ženicha a nevěsty. Bylo málo jídla

Hromadnou bitkou mezi rodinami ženicha a nevěsty skončila o uplynulém víkendu svatební hostina v indickém státě Uttarpradéš. Důvodem byl prý nedostatek jídla.

Na svatbě v Indii vypukla hromadná rvačka.Video: AP

Článek

Na záběrech, které zprostředkovala agentura AP, je vidět, jak vzduchem létají pěsti, talíře a židle. Někteří aktéři sáhli i po kovových tyčích a sváděli šermířské souboje.

Chaos propukl poté, co u bufetového stolu došlo jídlo, než se někteří svatebčané stačili najíst. Další si stěžovali, že v kuřecím birjání je málo masa nebo že v mísách zbyla už jen rýže.

Ženichova rodina vznesla vůči příbuzným nevěsty požadavek, aby poskytli další peníze a zajistili tak další přísun proviantu. To údajně rozzuřilo bratra nevěsty, který „vystartoval“ na protistranu, a začala mela.

Rozvášněné svatebčany uklidňovala policie, jejíž stanice se nacházela v blízkosti haly, kde se hostina konala. Svatba byla nakonec zrušena vzhledem k tomu, že se bitka strhla ještě před oficiálním obřadem, kde si ženich a nevěsta měli říci své ano.

Na tradičních indických svatbách obvykle hradí většinu výdajů spojených s obřadem a hostinou rodina nevěsty. Některé páry se ale přiklánějí k modernějšímu pojetí a posouvají se směrem k rovnoměrnějšímu sdílení nákladů mezi oběma rodinami.

Svatebčan v Jindřichově Hradci tahal ženu za vlasy a zboural oslavu

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám