Hlavní obsah

Na břehu Vltavy uvázly stovky malých rybek, zpátky do vody je házeli strážníci

České Budějovice

Stovky malých rybek vyplavila řeka Vltava na Jiráskově nábřeží v Českých Budějovicích. Na rybky o velikosti jen pár centimetrů narazili strážníci v úterý kolem 23. hodiny při kontrole okolí řeky. Živé rybky naházeli zpátky do vody.

Uvázlé ryby na břehu Vltavy na Jiráskově nábřeží v Českých BudějovicíchVideo: MP České Budějovice

Článek

„Strážníci pravidelně monitorují řeku Vltavu v Českých Budějovicích. A to především kvůli nánosům větví a dalšího odpadu, které proud při povodních přináší. Tentokrát ale narazili i na stovky malých rybek, které uvázly na břehu a nemohly se dostat zpět do vody,“ řekla Věra Školková, mluvčí českobudějovické městské policie.

Pochytat je nebylo snadné

Na břehu kolem Vltavy se v několikametrovém pásmu povalovaly stovky polomrtvých i živých rybek. „Strážníci se snažili zpátky do vody naházet co nejvíc živých rybek, pochytat je ale nebylo snadné. Celá událost byla předána Povodí Vltavy,“ dodala Školková.

Podle rybářů může takových případů v okolí řek přibývat. Nutné je, aby se ryby včas dostaly zpět do vody. Pokud lidé najdou větší množství vyplavených ryb, mají se obrátit na městskou policii, rybáře či povodí Vltavy.

Zvířata se brodí po kolena ve vodě. Voda spláchla rezervaci divokých koní a praturů na Třeboňsku

Domácí

Výběr článků

Načítám