Hlavní obsah

Muže spícího na nafukovacím kruhu odnesly vlny, na moři strávil 19 hodin

Wan-li

Osmapadesátiletý muž z města Wan-li na Tchaj-wanu se šel v horkém dni po práci osvěžit do mořských vln. Na nafukovacím kruhu však usnul a voda jej odnesla na volné moře. Tam ho naštěstí našla rybářská loď.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Posádka rybářské lodi Wanli Princess 168 si 7. července kolem půl druhé odpoledne pár kilometrů od břehů Tchaj-wanu všimla podivného objektu. Zanedlouho se ukázalo, že jde o muže usazeného v nafukovacím kruhu, a tak se mu loď vydala na pomoc. Rybáři muži hodili záchranný kruh, s jehož pomocí jej vytáhli na palubu.

Nešťastným trosečníkem byl osmapadesátiletý Chung Nan z města Wan-li, jenž zachráncům popsal, že se předchozího dne někdy mezi šestou a sedmou odpoledne šel po práci ve značně horkém dni zchladit do moře. Předtím si tedy ještě dal pár drinků, a tak není divu, že na vlnách zakrátko usnul.

Podle svých slov se pak probudil v době, kdy jej vlny odnesly již dost daleko. Snažil se sice volat o pomoc na břeh, ale v tu chvíli jej již nikdo nemohl slyšet. Nezbývalo mu proto nic jiného než se nechat unášet vlnami a doufat v záchranu.

Viditelně vysílený a dehydrovaný

Když se jí nakonec po zhruba 19 hodinách dočkal, byl viditelně vysílený a dehydrovaný, ale jinak neměl žádné další potíže. Posádka lodi jej přesto v přístavu předala záchranářům, kteří jej odvezli do nemocnice, kde lékaři provedli několik testů.

Jejich výsledky však potvrdily, že zachráněnému muži opravdu prakticky vůbec nic není, a tak byl zakrátko propuštěn domů, informoval s odvoláním na tchajwanské zdroje web Newsflare.

Nakonec měl tedy Chung Nan obrovské štěstí. Zatímco jej totiž vlny mohly odnést do míst, kde by jej už nikdy nikdo nenašel, ve skutečnosti na otevřeném moři nestrávil ani jeden celý den.

Američané zachránili v Mikronésii tři trosečníky, došlo na nečekané rodinné setkání

Koktejl

Související články

Výběr článků

Načítám