Hlavní obsah

Muž vsadil necelých pět stovek, teď je miliardář. Eurojackpot putuje do Německa

Jednatřicetiletý muž si v západoněmeckém Duisburgu vsadil v loterii Eurojackpot, za podání tiketu zaplatil 18,40 eura (464 Kč) a teď je z něj - v přepočtu na české koruny - miliardář. Vyhrál totiž hlavní cenu, která v jeho případě činí více než 98 milionů eur (2,5 mld. Kč).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Jsme za našeho zákazníka velmi šťastni,“ komentoval výhru pro deník Bild Sebastian Bielski, finanční ředitel loterijní společnosti ZEAL, která zajišťuje Eurojackpot v Německu.

Šance na výhru v této nadnárodní loterii je jedna ku 140 milionům a novopečený výherce eurojackpotu se dokonale trefil, když vsadil na čísla 5, 14, 25, 26, 44. Výherní dodatková čísla byla 8 a 10.

Eurojackpot padnul relativně brzy, jen po měsíčním čekání. Začátkem června putovala hlavní výhra 120 milionů eur (více než tři miliardy Kč) do Dánska. Předtím se na ni čekalo jedenáct týdnů.

Na pořádání Eurojackpotu se podílí 18 evropských zemí včetně České republiky. Losování se od konce letošního března koná dvakrát týdně - každé úterý a pátek v Helsinkách. Předtím se hrálo jen jednou týdně.

Maximální výhra může dosáhnout 120 milionů eur (přes tři miliardy Kč), dříve to bylo „jen“ 90 milionů eur (2,3 mld. Kč). Pro každé slosování mají organizátoři připraveno nejméně deset milionů eur (252,4 mil. Kč).

Padl další eurojackpot. Tři miliardy putují do Dánska

Koktejl

Výběr článků

Načítám