Hlavní obsah

Muž v Rakousku si přijel na policii pro ztracený mobil. Opilý a bez řidičáku, o který už před lety přišel

Neuvěřitelnou drzost prokázal 53letý muž z okresu Sankt Johann im Pongau v rakouské spolkové zemi Salcbursko, když si jel minulou sobotu na policii vyzvednout svůj ztracený a poté nalezený mobilní telefon.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sedl do auta svého známého a vydal se na stanici. Měl s tím ale nějakou dobu počkat, protože když se na služebně ohlásil, policisté ihned zpozorovali, že muž vykazuje „zřetelné známky“ požití alkoholu, uvedla policie v tiskové zprávě.

Následný test potvrdil, že muž měl v krvi 1,3 promile, ale rakouské předpisy povolují maximálně 0,5 promile. Policisté mu proto zakázali další jízdu a chtěli mu i zabavit řidičský průkaz.

To ale nemohli, protože muž o oprávnění už před mnoha lety přišel a o nové od té doby nepožádal. Zřejmě se jej hned tak nedočká, protože nyní čelí žalobě kvůli neoprávněnému řízení motorového vozidla, navíc v opilosti, za což mu hrozí přinejmenším vysoká pokuta.

Dobrodružný a stěží pochopitelný kousek řidiče vyvolal živou debatu na sociálních sítích, jejíž účastníci se také podivovali, jak mohl majitel půjčit své auto opilému člověku. „Velmi inteligentní,“ napsal ironicky jeden diskutující. „Tam ještě mohl, zpátky už ne,“ přidal se škodolibě další.

Přistižený řidič měl alkohol v krvi kvůli vzácné nemoci. Soud jej osvobodil

Koktejl

Výběr článků

Načítám