Hlavní obsah

Muž v Ostravě vykrádal mince z vysavačů na benzinkách, aby měl na svatbu

Na zásobníky mincí se specializoval zloděj, kterého policie dopadla v Ostravě. Peníze vykrádal hlavně ze samoobslužných vysavačů na čerpacích stanicích. Při výslechu policistům řekl, že peníze potřeboval na jídlo a také proto, že šetřil na svou svatbu. V rejstříku trestů má už přes třicet záznamů.

Zloděj se specializoval na mincovní zásobníkyVideo: Policie ČR

Článek

„K samotnému páčení používal obviněný muž hrubou sílu a nářadí za účelem získání drobných mincí,“ sdělila ve středu mluvčí policie Eva Michalíková.

Foto: Policie ČR

Poškozený vysavač na čerpací stanici v Ostravě

Prvních dvou vloupání se dopustil na začátku prázdnin, potom se odmlčel a v září už podle policie začal krást ve velkém. „Dokonce během jedné noci se přesouval na různá místa ve městě a vloupával se do vysavačů či mycích linek. To už však kriminalisté z Ostravy-Vítkovic na případech intenzivně pracovali a získávali poznatky k možnému pachateli,“ dodala mluvčí.

Ačkoliv se 45letý muž maskoval kapucí a pohyboval se na různých místech Ostravy, podařilo se ho nakonec zkušeným kriminalistům identifikovat, zadržen byl na autobusové zastávce.

Kromě vykradených mincovníků má na svědomí také vloupání do dvou objektů. „Mužům zákona se recidivista ke svému jednání doznal, spolupracoval a na svou obhajobu uvedl, že peníze potřeboval na bydlení, jídlo a svatbu, kterou měl mít před sebou. Místo svatebního obřadu se však v sobotu rozhodovalo o jeho vzetí do vazby. Návrh byl soudcem akceptován,“ doplnila mluvčí.

Starostu soudí za krádeže posedů. Vinu svádí na exsprávce Lesů ČR

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám