Hlavní obsah

Muž v Mexiku o vlásek unikl smrti v čelistech krokodýla

S velkým štěstím a vypětím všech sil unikl smrti podivín v mexickém městě Villahermosa, když si šel z nejasných příčin zaplavat do tamního jezera plného krokodýlů. Jeden z predátorů začal muže pronásledovat a mnoho nechybělo, aby dramatická scéna skončila tragicky.

Plavec ze všech sil prchal před pronásledujícím krokodýlem v laguně v MexikuVideo: Newsflare, AP

Článek

Dobrodruh si nejprve v poklidu plaval na zádech, jako by vodní ploše s názvem Laguna de las Ilusiones (Laguna iluzí) bezmezně důvěřoval. To se ale velmi rychle změnilo, když spatřil, že se k němu blíží krokodýl.

Plavec se okamžitě obrátil a v panice krauloval kalnou zelenou vodou ke břehu. Lidé z pobřeží jej povzbuzovali a hrůzou křičeli: „Ne, ne!“

Když muž doplaval k zídce na nábřeží, sundal si ještě ve vodě boty a hodil je na pevninu. To jej ale zřejmě zbytečně zdrželo, protože v tu chvíli byl už krokodýl u něj.

Muž se opakovaně snažil vyšvihnout na zídku, což se mu nedařilo. Na pár vteřin se ztratil, aby se opět vynořil a trhavě pohyboval hlavou. Pravděpodobně do zvířete kopal.

Alkohol nebo drogy

Až poté se dokázal vyšplhat na břeh, načež se vyčerpáním svalil na dlažbu, kde zůstal chvíli za deštivého počasí ležet. Po chvíli si obul boty, vstal a kulhavou chůzí odkráčel.

Na svědka, který nedělní incident zaznamenal na mobilní telefon, přitom dělal grimasy a choval se způsobem, který podle listu El Heraldo de Tabasco nasvědčoval, že plavec měl v krvi nejen zvýšenou hladinu adrenalinu, ale i alkohol nebo drogy.

Dobrodruh nakonec vyvázl jen s ranou na pravé noze. Podle některých médií není úplně jasné, zda mu zranění skutečně přivodil krokodýl, nebo si jej muž způsobil při úprku sám.

Rozlehlá Laguna de las Ilusiones je oblíbenou turistickou atrakcí 680tisícové Villahermosy, hlavního města mexického státu Tabasco. Důvodem je zdejší vodní fauna, jejíž součástí je podle odhadů až šest tisíc krokodýlů.

Mořský krokodýl terorizoval lidi v australském vnitrozemí. Skončil na grilu

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám