Hlavní obsah

Muž v Hanoji zaparkoval u kolejí a šel si nakoupit. Vlak mu sešrotoval auto

O velkém štěstí v neštěstí může mluvit řidič, který v Hanoji na chvíli zaparkoval auto u kolejí, kde mu jej sešrotoval přijíždějící nákladní vlak. Mladý muž si jen odskočil nakoupit do přilehlé prodejny, a když vozidlo opouštěl, žádná souprava na obzoru nebyla.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Železniční trať mezi domy v Hanoji

Článek

Ze záběrů, které minulý týden pořídili svědci události, se zdá, že řidič odstavil auto co nejblíže ke kolejím, tak aby na druhé straně nechal na úzké cestě dostatečný prostor pro jiná vozidla. Odhadl to ale špatně.

Když vyřizoval nákup, začal se k zaparkovanému autu blížit nákladní vlak. Nejel nijak rychle, ale ani natolik pomalu, aby dokázal včas zabrzdit a srážku odvrátit.

Místní lidé sice řidiče ihned zavolali, když se houkající souprava vynořila zpoza domů, ale bez klíčů od vozidla jinak pomoci nemohli. Někteří natáčeli na mobilní telefony, jak majitel auta dobíhá.

Nestihl to, a navíc měl namále i on sám, protože mnoho nechybělo a odmrštěný vrak auta smetl i jeho. Řidič stačil v poslední vteřině instinktivně uskočit, takže vyvázl bez fyzické újmy, ale se silným šokem.

V Hanoji i dalších vietnamských městech je běžné, že železniční tratě vedou přímo mezi domy, takže lidé mají koleje v podstatě na dvorku. Jedno z takových míst poblíž hanojského hlavního nádraží se stalo turistickou atrakcí.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Vlak projíždějící těsně kolem domů v Hanoji

Taxikář se v Neratovicích zasekl s autem na přejezdu, narazil do něj vlak

Krimi

Výběr článků

Načítám