Hlavní obsah

Muž v Brně přišel při vystupování z tramvaje o berle, strážník mu přivezl svoje

Brno

Nečekanou pomoc dostal v neděli v Brně muž , který při vystupování z tramvaje přišel o berle. Přivolaný strážník mu daroval svoje.

Strážník daroval muži své berleVideo: MP Brno

Článek

Počinem svého příslušníka se pochlubila v úterý brněnská městská policie, která k případu zveřejnila i video.

Bezradně posedávajícího muže na tramvajové zastávce před brněnským hlavním nádražím si nejprve všimla jedna z procházejících žen. Dala se s čtyřicátníkem do řeči a on se jí svěřil, že přišel o své berle. Žena zavolala na linku 156 a muž pak hlídce vysvětlil, že v jeho potížích nehrál roli žádný kriminální čin, ale berle mu prostě odjely i s tramvají.

„Když vystupoval z tramvaje, zakopl, spadl a berle ve zmatku nechal ve voze. To vše se stalo už o tři hodiny dříve, takže nepomohl ani telefonát strážníků na dispečink dopravního podniku. Berle už nikde nebyly k dohledání,“ popsal situaci mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Jeden ze strážníků dostal po vyslechnutí příběhu šťastný nápad. Po již vyléčeném pracovním úrazu mu totiž doma zůstaly berle, pro které neměl využití, a tak pro ně obratem zajel. Za pár desítek minut se tak už mohl muž s velkými díky konečně z lavičky zvednout a odjet domů.

Žena utíkala strážníkům s lahví v ruce. Skočila šipku do jezírka v centru Plzně

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám