Hlavní obsah

Muž v bance na Floridě žádal pod pohrůžkou jeden cent. Pak se nechal zadržet

Kuriózní pokus o bankovní loupež se odehrál ve městě Lady Lake na Floridě. Lupič Michael Patrick Fleming požadoval u přepážky jeden cent (23 haléřů), a když jej nedostal, naznačoval, že použije násilí. Když ale přijela policie, nechal se zadržet, aniž by kladl odpor.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K nevšednímu deliktu došlo koncem června. Jednačtyřicetiletý pachatel vstoupil do pobočky peněžního ústavu Chase Bank, kde vyplnil výběrní lístek. Suma zněla 0,01 dolaru.

S lístkem pak zamířil k přepážce, kde mu ale pokladní řekla, že mu požadovanou částku nemůže vyplatit. Mimo jiné proto, že muž neměl v bance účet.

Odmítnutý žadatel nato naznačil, že by se mohl uchýlit k násilí. Pokladnice se obávala, že se jedná o přepadení banky. Přikrčila se za neprůstřelné sklo a stiskla tlačítko, kterým zalarmovala policii.

Pachatel nakonec žádnou hrozbu nenaplnil. V klidu si sedl v hale na židli, a když po chvíli dovnitř vtrhla policie, nechal se bez odporu zadržet.

U výslechu přiznal, že právě o to usiloval. U policie přitom dosud žádný záznam neměl. „Vím, že bankovní úředníci mají pokyn, aby lupičům požadované peníze vždy vydali. Myslel jsem si, že ten cent dostanu,“ řekl dále vyšetřovatelům.

Přestože šlo o zanedbatelnou sumu a pachatel u sebe neměl žádnou zbraň, státní zastupitelství rozhodlo, že půjde před soud kvůli obvinění z pokusu o bankovní loupež. Muž tak skončil ve vyšetřovací vazbě, kterou nemůže opustit, protože není schopen zaplatit kauci pět tisíc dolarů (117 200 Kč).

Motorkářský gang vyloupil pařížské klenotnictví za bílého dne

Evropa
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám