Hlavní obsah

Muž se vloupal Britce do domu. Uvařil, vytřel podlahu, uklidil. A skončil ve vězení

Netradiční nezvaná návštěva překvapila ženu z Walesu. Po příchodu domů zjistila, že má pověšené prádlo a uklizený nákup. Do domu se jí vkradl muž, který obstaral domácí práce. Zanechal dokonce vzkaz. Pachatel byl odsouzen k necelým dvěma letům ve vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šestatřicetiletý Damian Wojnilowicz byl podle BBC ve čtvrtek u soudu v Cardiffu odsouzen na 22 měsíců za neobvyklá vloupání v Monmouthshire.

Když se žena v půlce letošního července vrátila z práce, už na první pohled si všimla, že věci nejsou na svém místě. Na zahradě byly přemístěny květináče s rostlinami a doplněná krmítka pro ptáky. Koš na odpadky byl vyprázdněný. Překvapil ji také nákup, který byl z tašky uklizen, a přerovnaná lednice. Z jejích surovin bylo uvařeno i jídlo.

Pachatel nezůstal jen u kuchyně. Na zubních kartáčcích byly vyměněny hlavice. Podlahu vytřel mopem, který zůstal venku spolu se kbelíkem.

Američanka se vloupala do cizího domu a uvařila si tam těstoviny

Koktejl

Nečekané změny v domácnosti ženu vyděsily. Všimla si také, že vedle skleničky a vývrtky byla ponechána láhev červeného vína a na stole v obývacím pokoji ležela mísa se sladkostmi. Pachatel po sobě navíc zanechal vzkaz, na kterém stálo: „Netrap se, buď šťastná, najez se a užívej si pohodu.“

V osobním prohlášení uvedla poškozená, že do doby dopadení pachatele byla velmi úzkostná. „Přemýšlela jsem, jestli to byl někdo, kdo mě zná, jestli se to zvrhne ve stalking, jestli věděl, že bydlím sama. Měla jsem příliš velký strach zůstat ve svém vlastním domě. Odjela jsem ke kamarádce.“

Další vloupání

Nezůstalo však u jednoho vloupání, druhé se odehrálo 29. července v jiném domě, kdy majitel domu obdržel na svůj telefon upozornění z kamerového systému, na kterém byl zachycen obžalovaný jménem Wojnilowicz, jak se prochází po příjezdové cestě.

Obviněný se vydal do sprchy, kde si vypral oblečení. Konzumoval zde také místní jídlo a pití. Použil i vířivku. Poškozený požádal svého zetě, aby šel situaci zkontrolovat. Ten našel Wojnilowicze, který se zdál být opilý, se skleničkou v ruce.

Byl požádán, aby odešel, což také učinil. Později byl zadržen. Jeho otisky prstů se shodovaly s těmi nalezenými v domě poškozené ženy. Soudce Christian Jowett při vynášení rozsudku řekl, že se jednalo o výrazné vniknutí do domovů obětí.

Obhájkyně Wojnilowicze uvedla, že její klient byl v době činu bezdomovcem. Obětem se omluvil za způsobenou škodu a přiznal se k oběma vloupáním. V minulosti byl čtyřikrát odsouzen za trestné činy, které zahrnovaly například napadení nebo narušení veřejného pořádku.

Opilec se vloupal do auta v Litvínově. Než stačil něco ukrást, usnul

Koktejl

Výběr článků

Načítám