Hlavní obsah

Muž se pokoušel vloupat do vězení, tak si ho tam rovnou nechali

Muž z Pittsburghu se o víkendu pokusil vloupat do místní věznice. Při tom se však zranil a zkolaboval, a tak nebyl problém jej zatknout a poslat do vazby v tomtéž nápravném zařízení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie okresu Allegheny v americkém státě Pensylvánie informovala o bizarním případu, kdy se muž z Pittsburghu o víkendu pokusil násilím vniknout do místní věznice, konkrétně do tamější haly pro návštěvy. Jaký k tomu měl motiv a zda vůbec nějaký, ovšem pensylvánští policisté již neuvedli.

Čtyřiatřicetiletého obyvatele Pittsburghu Charlese Feldera zachytily v sobotu kolem čtvrté hodiny ráno bezpečnostní kamery, jak se pokouší dostat do místnosti pro návštěvy. Nejprve popelnicí rozbil sklo ve vstupní hale a pak lomcoval dveřmi. Při tom utrpěl drobná zranění a po zhruba tříhodinové snaze dostat se dovnitř mu došly síly a zkolaboval.

Když na místo kolem sedmé ráno po policistech dorazili také zdravotníci, stihl Felder jednomu ještě plivnout do obličeje, ale nakonec se rozzlobeného muže podařilo převézt do nemocnice k ošetření. Ovšem odtud putoval zpět na místo činu.

Policisté totiž Feldera zatkli, obvinili z pokusu o vloupání, ublížení na zdraví, vandalismu a obtěžování a následně jej poslali do vazby v téže věznici, kam se pár hodin předtím tak naléhavě chtěl dostat. A protože nebyl schopen složit kauci ve výši 5000 dolarů (kolem 116 tisíc korun), chvilku si tam pobyl.

A není vyloučeno, že dostane možnost si věznici prohlédnout ještě důkladněji. Ještě totiž neproběhlo ani první předběžné slyšení u soudu, které je naplánováno až na druhou polovinu srpna, informoval server Penn Live.

Návštěva ve věznici se protáhla, ženu tam omylem zamkli přes noc

Koktejl

Výběr článků

Načítám