Hlavní obsah

Mladý Skot vyšplhal na pouliční lampu, aby vysvobodil racka

Obětavý a současně akrobatický výkon předvedl ve skotském Glasgow muž, který vyšplhal na šestimetrový sloup veřejného osvětlení, aby z jeho rozvětvené horní části vysvobodil zaklíněného racka. Záchrannou misi, která se odehrála jednoho červencového večera, natočili kolemjdoucí na mobilní telefony.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Jednadvacetiletý Jack ze Skotské vysočiny se zrovna toulal s přáteli po městě, když zahlédli opeřence v nesnázích. „Kamarád mi z legrace řekl, ať ho jdu zachránit,“ řekl serveru STV News. Kuráž prý Jackovi dodalo i pár drinků, které předtím stačil vypít.

„Pamatuji si, že jsem se na to díval s odhodláním racka zachránit. Nic jiného se mi hlavou nehonilo,“ dodal.

Nejprve to zkoušel naboso v naději, že lépe přilne k hladkému kovovému povrchu sloupu. „Nefungovalo to, protože venku bylo teplo a byl jsem i trochu zpocený. Tak jsem si znovu natáhl ponožky a obul boty,“ popsal dále Jack svou misi, které přihlíželi početní kolemjdoucí.

Když dosáhl vrcholu, zaklínil se nohou do konstrukce, aby si uvolnil ruce. Racek zachránci moc nedůvěřoval a trochu se bránil.

Jásot a potlesk

Jack jej nakonec přece jen vysvobodil, a když opeřenec roztáhl křídla a odletěl, ozval se zdola jásot a potlesk. Dolů se Jack spustil jako hasič po tyči a v nedalekém baru si pak vychutnal další drink.

Na sociálních sítích se mezitím rozjela vlna pochvalných komentářů. „Tomu se říká opravdová láska ke zvířatům,“ napsal jeden z diskutujících. „Fenomenální. Svět potřebuje více takových chlapíků, jako je on,“ přidal se další.

S odstupem času ale Jack varoval lidi, aby se o něco podobného raději nesnažili. „Bylo pošetilé se o to pokoušet,“ řekl podle serveru Rayo.

Rackové rozradostnili demonstranty proti Macronovi. Útočili na policejní drony

Koktejl

Výběr článků

Načítám