Hlavní obsah

Mladý Ind držel tři dny hladovku, dokud mu matka nekoupila iPhone

Indický mladík natolik toužil po novém iPhonu, že kvůli tomu začal držet hladovku. Po třech dnech to jeho matka, která se živí prodejem květin u chrámu, již nevydržela a peníze na vysněný telefon mu dala.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Indický novinář Abišek Kumar zveřejnil na sociální síti X video z prodejny mobilních telefonů, na němž si mladý muž s pořádným balíkem peněz v ruce přebírá nový iPhone. V pozadí je vidět ztrápená žena, která je mladíkovou matkou.

Prodavači ve videu řekla, že její syn tři dny nic nepozřel, přičemž v tom hodlal pokračovat i nadále, dokud nedostane svůj vysněný iPhone, informoval indický server NDTV. Matka to nakonec již nevydržela a peníze mu dala. A to přesto, že se živí prodejem květin před hinduistickým chrámem, takže určitě nemůže kdovíjak rozhazovat.

Ze záběrů je podle konfigurace fotoaparátů zřejmé, že nejde o vrcholný model, ale ani ten základní nestojí málo. Podle stránek společnosti Apple aktuální iPhone 15 stojí 79 600 indických rupií (přes 21 tisíc korun), zatímco za základní verzi o rok staršího iPhonu 14 si firma v Indii říká 69 600 rupií (necelých 19 tisíc korun).

Není jasné, zda mladík nenakupoval například v rámci nějaké slevové či zvýhodněné akce operátora, ale i tak jistě šlo o nezanedbatelnou částku. Maminka proto na mikrofon rozhodně sdělila, že synovi sice peníze na nákup dala, ale bude trvat na tom, aby je v budoucnu vydělal a do rodinné kasy vrátil.

Lidé pod příspěvkem nešetřili rozhořčením a znechucením, jeden z nich dokonce vyjádřil přesvědčení, že místo nového telefonu měl synek dostat pár ran bačkorami. Jiní to zase vidí jako obraz dnešní mladé generace a další poukazují na falešné symboly úspěchu, které jsou v dnešní společnosti tak populární.

Zadlužený indický dělník našel obří diamant. Kopal kvůli tomu deset let

Koktejl

Výběr článků

Načítám