Hlavní obsah

Mladá Japonka vzala zloděje piva do kravaty. Odkoukala to z animovaných seriálů

Třiadvacetiletá Karin Ryová z japonského města Jokohama se stala lokální hrdinkou poté, co v půlce září v samoobsluze zpacifikovala muže, jenž se snažil ukrást pivo. S podobnými situacemi přitom neměla žádné předchozí zkušenosti.

Foto: Iakov Filimonov / Stock Budget, Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když Karin Ryová vešla 16. září večer do jedné z četných jokohamských malých samoobsluh, takzvaných kombini, byl tam v tu chvíli také muž, jenž se rozhodl ukrást balení šesti piv.

Obsluha v prodejně si toho všimla a snažila se zloděje zastavit a vznikla z toho potyčka. K té přispěchala také Karin, která chytila muže za nohy, povalila jej na zem a následně mu nasadila takzvanou kravatu.

Zloděj ji při tom zvládl silně kousnout do ruky, ale mladá žena nepovolila a držela ho, dokud na místo nedorazila policie a pachatele nezatkla.

Zloděje ferrari za miliony odhalila sluchátka za pár tisíc

AutoMoto

V souvislosti s tím se samozřejmě ihned objevily dohady o tom, zda má Karin slušnou průpravu v bojových uměních. Opak je ale pravdou. „Bojovým uměním jsem se nikdy nevěnovala. Chodila jsem jen na lekce čajového obřadu,“ citoval mladou hrdinku web Sora News 24. „Ale mám ráda animované seriály, takže jsem jen napodobila, co jsem tam viděla,“ vysvětlila.

Zároveň přiznala, že v první chvíli ji ani náznakem nenapadlo, jak nebezpečná pro ni mohla situace být. „Vůbec jsem se nebála, moje tělo se pohybovalo tak nějak samo,“ popsala své pocity při zásahu s tím, že až později jí došlo, že zloděj mohl mít třeba nůž nebo být nějak jinak ozbrojen.

Japonská policie sice vzkázala, aby se lidé do podobných incidentů nezapojovali, nevystavovali se nebezpečí a co nejdříve zavolali policii, zároveň ale mladé potíračce zločinu veřejně poděkovali a za její statečnost jí také předali diplom.

Japonská firma se hluboce omlouvá. Oblíbenou pochoutku zdražila o pár haléřů již podruhé za 45 let

Koktejl

Výběr článků

Načítám