Hlavní obsah

Mladá Britka našla v balíčku z čínského e-shopu živého štíra

Nečekaný „dárek“ objevila v balíčku z čínského e-shopu osmnáctiletá studentka elektrotechniky na univerzitě v anglickém Bristolu. Kromě objednaného oblečení a páru bot obsahovala zásilka také živého štíra.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Myslela jsem, že je to hračka, ale pak se to pohnulo,“ řekla serveru BBC Sofia Alonso-Missingerová. „Nemám problém třeba s pavouky, ale mít v pokoji škorpiona je děs,“ dodala.

Když její křik zaslechla spolubydlící kamarádka, vyběhla ven a viděla, jak Sofia drží v ruce sáček s párem bot, v němž se hýbal štír.

Také prý nehýřila nadšením nad nezvaným hostem. „Budu upřímná. Řekla jsem, že bychom jej měli zabít. Ostatní ale namítali, že to není humánní, tak jsme jej dali do krabičky na potraviny,“ řekla spolubydlící.

Postaral se o to další spolubydlící, který studuje zoologii. Vzal kuchyňské kleště a přemístil štíra do plastové nádoby, kterou odložili do vany.

„Bylo to trochu nervy drásající,“ řekl student Oliver s tím, že nikdo netušil, do jaké míry byl živočich jedovatý. Aby štírovi po dlouhé cestě z Asie ulevili, dali mu do krabičky vodu, kterou prý okamžitě začal pít.

Poté vyrozuměli odborníky, kteří si živočicha odvezli. Jeden z nich Chris Newman upřesnil, že šlo o druh štíra (Olivierus martensii), který žije v Číně i některých dalších asijských zemích.

Newman se podivoval, že podobní „černí pasažéři“ se v zásilkách e-shopů objevují v poslední době až překvapivě často. Štír v balíčku studentky Sofie prý ale nepatří k nejjedovatějším.

„Jeho bodnutí by bylo z lékařského hlediska významnou událostí, potenciálně ohrožující i lidský život. Průměrného dospělého člověka by to ale jen bolelo,“ dodal Newman.

Na ostrově v hraniční řece Evros zemřela pětiletá syrská dívka. Uštkl ji štír

Zahraniční

Výběr článků

Načítám