Hlavní obsah

Miloš Zeman prý už ničím nepřekvapí

Novinky, Korzo
PRAHA

Bývalý předseda ČSSD a expremiér Miloš Zeman se letos několikrát postaral o rozruch v řadách v svých příznivců. Úměrně s poklesem volebních preferencí sociálních demokratů se množily spekulace o jeho návratu do vysoké politiky, ale Zeman všechny zvěsti odmítl. Překvapení Zeman nechystá ani na příští rok a i nadále hodlá odpočívat na své chalupě v Novém Veselí na Vysočině.

Foto: Stanislava Dvořáková

Plakát zvoucí na ples Národní fronty dne 31.1.1948 a zelené silonové plesové šaty.

Článek

"K Novému roku mám velmi prosté přání. Přeji si, abych mohl klidně žít tak jako doposud. Ostatním politikům bych přál, až budou odcházet, aby za nimi něco pozitivního zůstalo," řekl Miloš Zeman.

Expremiér se do Českomoravské vysočiny zamiloval už před léty a odchod do zdejších lesů si dlouho plánoval. Tvrdí, že po hektických letech strávených ve vrcholných funkcích má konečně klid.

Energii čerpá ze stromů

"Chci prožít šťastný konec života tady v krásné krajině, s krásnými knihami, dobrým jídlem a dobrými přáteli," tvrdí bývalý premiér.

Na vycházkách do okolí občas Zeman objímá smrky a duby a údajně z nich čerpá energii. Radost mu proto možná udělá německý vynálezce, který zkonstruoval umělý ekostrom, který zásobuje svého majitele elektrickou energií. Strom přeměňuje přijatou sluneční energii na elektrickou a při výšce deseti metrů prý může zásobovat elektřinou dva rodinné domy.

Související témata:

Výběr článků

Načítám