Hlavní obsah

Metař v Buenos Aires vyhnal koštětem zloděje z auta

Velkou odvahu projevil metař na severním předměstí Buenos Aires, když za bílého dne zabránil krádeži auta. Jeho zbraní bylo pouze koště, kterým oba zloděje přinutil vozidlo urychleně opustit a z místa činu uprchnout.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident, který zachytila pouliční kamera, se odehrál tento měsíc. Na záběrech je vidět, jak řidič modrého Volkswagenu Golf vycouval z domovní garáže a na chvíli u auta vystoupil, zřejmě aby zavřel bránu.

Motor vypnul, ale dveře vozidla nechal otevřené. Toho využili dva asi 30letí muži, kteří přiskočili z ulice, sedli do auta a pokusili se odjet.

Řidič to zpozoroval a pokoušel se jim v odjezdu zabránit, zloději se přesto do auta dostali a snažili se jej nastartovat. To se jim nepodařilo, dokázali jen spustit stěrače čelního skla.

Krátce nato přiběhl 46letý metař, který údery koštětem skrz otevřené okénko přiměl pachatele k opuštění auta a následnému útěku. Podle serveru LaVoz jeden ze zlodějů druhého nabádal, aby metaře zlikvidoval. „Zabij ho, zabij ho!,“ volal.

Dramatickou scénu zpozoroval řidič vozidla, které náhodou projíždělo kolem. Vůz zastavil a couváním se vrátil na úroveň výjezdu z garáže, přičemž jednoho ze zlodějů srazil na asfalt.

Ten se ale dokázal vzpamatovat a stačil uprchnout stejně jako jeho komplic. Jednoho ze zlodějů policie brzy po činu dopadla.

Metař Walter médiím řekl, že nikdy neměl velké peníze a ani strach. „Slyšel jsem křik, tak jsem se běžel podívat, co se děje. Viděl jsem, že Daniel (řidič) s nimi bojoval, ale oni mu vyhrožovali a vlezli dovnitř,“ řekl.

„Ti kreténi nemohli auto nastartovat a měli otevřené okénko, tak jsem je mlátil, dokud jsem je nedostal ven,“ dodal podle serveru QuePasa pan Walter s tím, že jako pracovník městských služeb je vlastně úředník. „Musíte se starat o lidi bez ohledu na to, v jaké konkrétní roli jste,“ dodal Walter.

Policie dlouho naháněla zloděje auta, vystoupit je přinutila až matka jednoho z nich

Koktejl

Výběr článků

Načítám