Hlavní obsah

Meloniová při summitu G7 dováděla na tanečním parketu. Video baví sociální sítě

Italská premiérka Giorgia Meloniová ukázala hostům summitu skupiny G7, který se konal minulý týden, že se dokáže pořádně odvázat. Poslední večer schůzky v jihoitalském Borgo Egnazia se předvedla jako tanečnice tradičního apulijského tance pizzica a tyto záběry pak zveřejnila na sociálních sítích.

Meloniová se předvedla jako tanečnice tradičního apulijského tance pizzicaVideo: Facebook/Giorgia Meloni, Bez zdroje

Článek

Video zachycuje 47letou římskou rodačku v dlouhých bílých šatech, jak to „rozbalila“ na parketu v divokém rytmu tance, napsal list Il Giornale d'Italia.

Název pizziky je odvozen z italského slova pizzicare, což v překladu znamená štípnout. Jde původně o terapeutický tanec s mytickými kořeny. Dnes se jím lidé baví zejména na poloostrově Salento, jenž tvoří „patu“ Apeninského poloostrova.

Pizzica se datuje do konce 14. století, kdy obyvatelé Salenta pracovali pod širým nebem a byli v těsném kontaktu s přírodou včetně sklípkanů. Tanec byl původně považován za léčebný rituál po kousnutí tohoto jedovatého pavouka, které mohli lidé utrpět při práci na poli v letních měsících. Pizzica je párový tanec, proto Meloniová na parketu skotačí s tanečníkem.

Biden na večírku s celebritami vybral na kampaň téměř 700 milionů

Volby USA

Premiérka video zveřejnila až několik dní po skončení summitu G7, a to spolu s dalšími záběry, jež zachycují atmosféru setkání.

Některá média spekulovala, že tím možná chtěla zneutralizovat kritiku, která se na italskou vládu snesla kvůli vysokým nákladům na uspořádání schůzky. Ta se konala v luxusním rezortu Borgo Egnazia, který prý má jen málo společného s italskou tradicí.

„Meloniová pořád mluví o italských kořenech, ale světové lídry pozvala na místo bez historie, které je spíš symbolem disneyizace Itálie. Borgo Egnazia není Itálie, ale komerční produkt pro bohaté,“ napsal list Fatto Quotidiano v narážce na fakt, že jedna noc v rezortu může vyjít až na tři tisíce eur (74 100 Kč).

Joe, vrať se pro fotku! Média si opět dobírají Bidena kvůli jeho fyzické kondici

Koktejl
Foto: Guglielmo Mangiapane, Reuters

Italská premiérka Giorgia Meloniová na summitu G7 v Borgo Egnazia

Výběr článků

Načítám