Hlavní obsah

Medvídek Paddington dostal oficiální britský cestovní pas

Britské ministerstvo vnitra prokázalo značný nadhled a smysl pro humor, když vydalo oficiální cestovní pas medvídku Paddingtonovi, tedy populární britské kreslené postavičce. Požádali o to tvůrci nejnovějšího filmu.

Foto: STUDIO CANAL / Planet, Profimedia.cz

Snímek z filmu Paddington v džungli

Článek

Medvídek Paddington patří k těm nejpopulárnějším britským postavičkám, malým i velkým dělá radost již od roku 1958. Za tu dobu zažil mnoho různých dobrodružství, přičemž to poslední, které zachycuje nejnovější celovečerní film Paddington v džungli, zakusí při pátrání po svých kořenech v Peru, odkud sám pochází.

Musí se tedy vydat na cestu, k níž samozřejmě potřebuje cestovní pas. Přímo ve filmu jej pochopitelně má, ale tvůrci nového snímku se také rozhodli požádat britské ministerstvo vnitra o vydání skutečného fyzického pasu. A úředníci s tím neměli nejmenší problém.

Jeden z producentů snímku, Rob Silva, uvedl, že jde skutečně o oficiální pas, s fotografií a všemi náležitostmi, ale úředníci do něj pro všechny případy uvedli poznámku, že jeho držitel je medvěd. Nijak však již nerozvedl, jak je to v tomto případě s biometrickými údaji.

Královna Alžběta II. natočila vtipný skeč s medvídkem Paddingtonem

Koktejl

Vystavení pasu však naoko rozhořčilo Bena Whishawa, jenž Paddingtonovi ve filmu propůjčil hlas. „Rád bych se do Peru a do Kolumbie podíval taky, ale nevzali mě tam. Po celou dobu dabování jsem seděl jen ve sklepě v Soho,“ citoval jej web The Guardian.

Naproti tomu zcela vážně jsou rozmrzelí někteří peruánští politici. Navzdory tomu, že populární medvídek pochází z Peru, a nový film se dokonce v originále jmenuje Paddington in Peru, natáčelo se v Kolumbii.

Peruánští pravicoví zákonodárci v čele s Adrianou Tudelaovou proto navrhují seznam opatření, která by měla oživit tamní filmový průmysl, zejména co se týče příležitostí pro zahraniční produkce. Podle navrhovatelů je totiž v zemi nedostatek atraktivních pobídek a zároveň velké množství nejrůznějších byrokratických překážek jak na celonárodní úrovni, tak i v regionech.

Snímek NASA zachytil na povrchu Marsu podobu medvídka Paddingtona

Koktejl

Výběr článků

Načítám