Hlavní obsah

Medvěda v Coloradu přilákal popcorn, k chlapci se přiblížil na pár centimetrů

Rodina z Colorada zveřejnila záběry, z nichž zamrazí. Jejich syn na nich spokojeně chroupá popcorn na zahradě u příbuzných, zatímco zezadu se k němu na zhruba dvacet centimetrů přiblížil zvědavý medvěd.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Manželé Rachel a Rob Schmelovi z amerického státu Colorado sdíleli záběry z bezpečnostní kamery, na nichž se k jejich nic netušícímu synovi Evanovi zezadu přiblížil medvěd. Všichni tři tehdy pobývali u příbuzných v horském středisku Aspen.

Rodina se ten den vydala na trhy, odkud si Evan přivezl popcorn – a po návratu s ním spokojeně zasedl na zahradě. Po chvíli se však z okolního lesa vyloupl medvěd, který si to zezadu potichu a nenápadně namířil přímo k chlapci.

Evan o něm do poslední chvíle neměl tušení, ale než to zjistil, přispěchali naštěstí na pomoc dospělí. „Na pár sekund jsem ztuhla a vůbec jsem nevěděla, co mám dělat,“ popsala později své pocity Evanova maminka Rachel lokální televizi Fox 31. „Naštěstí Rob a jeho bratr zasáhli dříve než já,“ dodala. Muži naštěstí věděli, že k vyplašení medvěda stačí nějaké hlasitější zvuky.

Ve výsledku se tak potenciálně velmi nebezpečná situace změnila v poněkud komickou, kdy medvěd pelášil zpět do lesa, zatímco chlapec se poněkud vyděšeně a zmateně vydal k domu.

Schmelovi také doplnili, že samozřejmě věděli, že se v oblasti vyskytují a pohybují medvědi, ostatně po setmění je v dané oblasti možné pozorovat je vcelku běžně. Ale bylo to úplně poprvé, kdy se medvěd takto blízko k domu přiblížil za denního světla.

Medvěda v Coloradu potrápila houpací síť

Koktejl

Výběr článků

Načítám