Hlavní obsah

Medvěd kradl lidem jídlo na pláži, odháněli ho lopatou

South Tahoe Lake

Chvíle napětí zažili návštěvníci pláže u kalifornského jezera Tahoe. Mezi lidi zavítal hladový medvěd, který tam hledal něco k snědku. Jeden z přítomných na zvíře vytáhl lopatu, kterou se snažil dělat rámus. Medvěd se dal ale na útěk až v okamžiku, když s ní dostal po čenichu.

Medvěd kradl lidem jídlo na pláži, dostal za to lopatou po čenichuVideo: AP

Článek

Na pláži Pope Beach v South Lake Tahoe piknikovaly rodiny s dětmi, přičemž tam zavítal mohutný medvěd. Když se vrhl na jídlo v odložené cestovní chladničce, hodil po něm 18letý Derek Sears, který zároveň vše natáčel, rozkládací křeslo, informoval 13. srpna server listu The New York Post.

Foto: AP

Medvěd kradl lidem jídlo na pláži, dostal za to lopatou po čenichu

Chlupáč sice popoběhl o kus dál, nevypadalo to však, že by chtěl pláž definitivně opustit. Jeden z mužů se tedy chopil lopaty, kterou mlátil do písku, do stolu i do stromů, aby hlukem medvěda zahnal. Ten se ale místo toho vrhl směrem k muži. Až rána po čenichu nakonec šelmu zahnala na útěk do přilehlých lesů.

Student z Placerville Derek přiznal, že mužův výpad proti medvědovi nečekal. „Byl jsem velmi překvapen, když muž udeřil medvěda lopatou do hlavy. V severní Kalifornii je setkání s medvědy normální. Včera večer jsem viděl dva, jak prolézají popelnici,“ dodal.

Na Slovensku opět útočil medvěd. Napadl turistu z Polska

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám