Hlavní obsah

Matka na Tchaj-wanu vyhodila synovi plesnivé komiksy, skončila za to u soudu

Žena z Tchaj-wanu asi ještě hodně dlouho nebude mít dobré vztahy se svým synem. Vyhodila mu totiž kolekci komiksů, což mladíka rozlítilo natolik, že na ni zavolal policii a hnal ji k soudu.

Foto: Colleen Michaels / Alamy, Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtyřiašedesátiletá žena z města Ťia-i v centrální oblasti Tchaj-wanu stanula před soudem za to, že si dovolila sáhnout na poměrně rozsáhlou komiksovou sbírku svého dvacetiletého syna. Ten je jejich velkým milovníkem a sběratelem, ale jeho koníček se postupem času stal prostorově dost náročným.

Matka, kterou místní média označují pouze příjmením Ťienová, se rozhodla získat v domácnosti nějaké místo tím, že vyhodila 32 svazků japonské komiksové série Útok titánů od Hadžimeho Isajamy. Tuto kolekci si vybrala mimo jiné i proto, že některé sešity nebyly ve zrovna výstavním stavu a vlivem vlhkého počasí dokonce některé již začaly chytat plíseň.

Když to zjistil syn, pojala jej téměř titánská zuřivost, matčin čin okamžitě nahlásil na policii a následně dal celou záležitost k soudu. Ačkoliv se nešťastná událost stala již v únoru, ani po mnoha měsících nechtěl o nějakém mimosoudním urovnání ani slyšet, a tak soudce na konci září vynesl verdikt.

První číslo komiksu Spider-Man se vydražilo za 31 milionů, Superman stál přes 53 milionů

Koktejl

Podle něj musí matka synovi zaplatit škodu ve výši pěti tisíc tchajwanských dolarů (zhruba 3600 korun), ale nedá se čekat, že by se tím jejich vztahy vylepšily. Mladý komiksový sběratel totiž už při podávání žaloby argumentoval tím, že některé sešity z dané série se dnes již ani nedají sehnat.

Rozzlobeného mladého muže na webu Taipei Times podpořil také tchajwanský filmař Neal Wu, jenž proradil, že se mu na střední škole stalo prakticky totéž. S matkou pak celé dva roky odmítal mluvit.

Věci, které si děti koupí z kapesného, jsou totiž podle jeho názoru jejich majetkem, a tudíž doufá, že si Ťienová sáhne do svědomí a pochopí, proč tento neuvážený skutek jejího syna tak rozčílil.

Rekordně drahý komiks, Supermanův debut se prodal za 141 milionů

Koktejl

Výběr článků

Načítám