Hlavní obsah

Marlín vyskočil nad hladinu a málem nabodl rybáře. Chyběly jen centimetry

Jen těsně unikl rybář fatálním následkům útoku marlína, když se s kolegy vydal na lov na širé moře v Mexickém zálivu. Několikasekundový videozáznam, který se minulý týden objevil na sociálních sítích, ukazuje, co ryba s bodcem dokáže, když se cítí ohrožena.

Foto: Profimedia.cz

Marlín modrý

Článek

Marlín nejprve vyskočil nad hladinu a mrskal ve vzduchu tělem pár metrů od lodi, jako by chtěl prozkoumat, s kým má tu čest. Druhý výskok těsně u plavidla byl už doslova bojový.

@fairhope_fishing_company

Close call on the Jubilee today. Thankfully everyone was ok. #bluemarlin #offshorefishing #bluewater #jubilee #gulfofmexico #bluemarlinfishing #deltahouse @LongBeard @Outlaw Mile Hi Light Beer #outlawbeer

♬ original sound - fairhope_fishing_company

Marlín si vybral mladého muže na palubě a zaútočil na něj tak, že svým ostrým bodcem vyčnívajícím z horní čelisti jen o centimetry minul jeho tělo. Ostatní na palubě byli do té míry šokovaní, že se nezmohli na žádnou akci.

Dramatický záběr vyvolal na internetu živou debatu. Diskutující se netajili obavami o zdraví napadeného mladíka, mnozí z nich ale připojili pobavené až škodolibé komentáře.

„Chce si jen hrát,“ napsal jeden. „Krevní msta,“ poznamenal druhý. „Jak ty mně, tak já tobě“ a „Teď jsem kapitán já,“ přidali se další.

Marlíni, kteří dorůstají až pěti metrů, v každém případě budí ve vodě respekt. Jsou vynikající plavci, kteří dokážou vyvinout rychlost až 100 kilometrů za hodinu a urazit velké vzdálenosti i napříč oceánem.

Vyskytuje se v subtropických a tropických vodách Atlantiku, nejčastěji v okolí Floridy a antilských ostrovů.

Půltunový marlín se vzdal až po dlouhé bitvě

Koktejl

Související články

Výběr článků

Načítám