Hlavní obsah

Manželka našla „smazanou“ konverzaci s prostitutkami. Angličan žaluje firmu Apple

Anglický podnikatel podal žalobu na technologickou společnost Apple, protože mu manželka přišla na nevěru a rozvedla se s ním. Našla totiž komunikaci se sexuálními pracovnicemi, kterou muž považoval za smazanou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž, jemuž manželka přišla na jeho zálety s prostitutkami, podal žalobu na společnost Apple, protože je přesvědčen, že firma na svých zařízeních zavádějícím způsobem informuje o smazaných datech. Britská média neuvedla jeho identitu, ale má jít o podnikatele ve středním věku z Anglie.

Problém spočívá v tom, že si anglický byznysmen prostřednictvím zařízení od Applu domlouval povyražení se sexuálními pracovnicemi, přičemž veškerou komunikaci prostřednictvím aplikace iMessages vždy poctivě mazal. Jenže jeho manželka tyto zprávy stejně objevila na jiném zařízení od téhož výrobce, které v rodině vlastnili.

Výsledkem byl podle mužových slov dost bolestivý rozvod. Podal proto na Apple žalobu, v níž požaduje pět milionů liber (148 milionů korun), o které při rozvodu přišel, a k nim také pokrytí soudních výloh. Je přesvědčen, že firma uživatelům neříká zcela přesně, zda byla data skutečně smazána.

Striptérky žalují pánský klub kvůli socialistickému dělení spropitného

Koktejl

„Podle mého názoru k tomu všemu došlo, protože mi Apple tvrdil, že zprávy byly smazány, ale ve skutečnosti nebyly,“ je si jist dnes již rozvedený muž. „Kdyby v oznámení stálo, že zprávy byly smazány na tomto zařízení, byly by zde alespoň nějaké vodítko. Nebo kdyby napsali, že jsou smazány pouze na tomto zařízení, to by bylo ještě lepší,“ dodal.

S tím souhlasí i jeho právník Simon Walton: „Apple v mnoha případech informuje, že zprávy byly smazány, ale jak jsme viděli, není to pravda, protože se stále nacházejí na dalších propojených zařízeních. Ale to už Apple uživatelům neříká,“ uvedl pro web The Telegraph.

Žalující muž si navíc myslí, že by k rozvodu nakonec vůbec nemuselo dojít, ani kdyby se na jeho nevěru přišlo nějak jinak. „Byl to pro ni velmi brutální způsob, jak na to přijít. Myslím, že kdybych si s ní mohl rozumně promluvit a ona na to nepřišla tak najednou, byl bych dnes stále ženatý,“ je přesvědčen odhalený nevěrník.

Žena zažalovala přítele, protože ji neodvezl na letiště

Koktejl

Výběr článků

Načítám