Hlavní obsah

Manželé odletěli místo do Španělska do Litvy, do špatného letadla je poslal asistent

Britští manželé cestující s leteckou společností Ryanair na rodinnou oslavu na Costa Brava odletěli místo do Španělska do Litvy. Do chybného letadla je posadil letištní asistent. Toho si 47letý Andrew Gore po amputaci a jeho žena Victoria trpící autismem objednali, aby se včas dostavili ke správnému letadlu.

Foto: Mindaugas Kulbis, ČTK/AP

Manželé letěli se společností Ryanair. Ani při odbavení si nikdo omylu nevšiml

Článek

Výprava jako z noční můry začala na letišti v Bristolu. Manželé, kteří kvůli letu brzy vstávali, po nástupu do letadla usnuli. Když se po příletu probudili, za okny nebylo Španělsko. Na displeji mobilního telefonu se objevila zpráva „Vítejte v Litvě“. Přistáli v Kaunasu. Píše o tom web polského deníku Rzeczpospolita.

Manželé o incidentu informovali zástupce společnosti Ryanair. Ti zareagovali okamžitě a zarezervovali jim let do Barcelony. Nejbližší spoj do Španělska nicméně odlétal až následující den, a navíc z 200 kilometrů vzdálené Rigy. Letecká společnost tedy objednala také ubytování a transfer na letiště v sousedním Lotyšsku.

Na pobřeží Costa Brava manželé dorazili s více než jednodenním zpožděním. Tím ale jejich dobrodružství neskončilo – až o dva dny později dostali svá zavazadla.

„Byl to neskutečný zážitek, který už nikdy nechceme zažít. Naše rodina se bála, že jsme nemocní, a když jsme konečně dorazili, bylo nám špatně,“ uvedl pár.

Mluvčí společnosti Ryanair zdůraznil, že před odletem posádka několikrát oznámí, kam letadlo letí. Dále sdělil, že „speciální asistenční osoba z letiště Bristol“ posadila pár do špatného letadla. Chybu neodhalila ani letecká společnost – ani při odbavení, ani při kontrole dokladů.

Omdlévali vedrem. Boeing s nefungující klimatizací stál přes tři hodiny na ploše v rozpálených Aténách

Zahraniční
Související témata:

Výběr článků

Načítám