Hlavní obsah

Malé tele bylo na pokraji smrti. Teď „pracuje“ v obchodě se zbraněmi

Obchod se zbraněmi v malém městečku v americkém státě Maine disponuje velikým lákadlem. Jedním ze „zaměstnanců“ je totiž roztomilé telátko, které se stalo miláčkem zákazníků. Přitom mělo namále.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Adam Hendsbee provozuje prodejnu se zbraněmi A&G Shooting v malém městečku Fairfield v severovýchodním výběžku USA. Ta až donedávna nebyla prakticky ničím výjimečná, ale to se změnilo poté, co se tam začal objevovat malý býček Kade.

Jeho osud přitom mohl být už dávno zpečetěn, protože jej zjevně opustila matka, a tak měl Kade prakticky nulové šance na přežití. Naštěstí si jej v lese všimli Adam a jeho manželka. „Ležel v blátě a celý se třásl zimou,“ vzpomíná majitel obchodu.

Manželé si tedy malého býčka plemene mini zebu odnesli domů a poskytli mu veškerou péči. A když se plně zotavil, ukázali mu i svou prodejnu.

Ve Fairfieldu žije pouze zhruba 6500 obyvatel, a tak se Kade rázem stal největší místní atrakcí.

K jeho pracovním povinnostem patří kontrola zboží i vybavení prodejny a zejména mazlení. A pokud je zrovna na směně, může se s ním každý samozřejmě i vyfotit.

„Chodí tu za ním spousta usměvavých lidí a hodně dětí. Dělá z obchodu se zbraněmi mnohem příjemnější místo,“ chválí svého nového parťáka zaměstnanec Payton Atwood.

A souhlasí s ním i zákaznice Alessandra Varricchiová. „Krávy jsou moje nejoblíbenější zvířata a Kade je prostě rozkošný,“ řekla stanici Fox 22.

Ohledně dalšího býčkova působení v obchodě se však vznáší zásadní otázka: jak dlouho tam bude? Přestože totiž patří k malému plemeni skotu, měl by podle serveru Fox News nakonec být vysoký zhruba metr a vážit může až 270 kilogramů.

Hendsbee si je ale naprosto jistý, že dokud se Kade vejde do auta, bude možné se s ním potkávat i v prodejně.

Farmář se přestěhoval do města i se sedmi telaty, měl je na balkoně

Koktejl

Výběr článků

Načítám