Hlavní obsah

Malé letadlo tvrdě dosedlo na silnici mezi auta

Řidičům na silnici u čínského města Ta-lien se minulý týden naskytl velmi neobvyklý pohled. Na vozovku mezi ně totiž tvrdě dosedl malý letoun. Jako zázrakem vyvázl pilot pouze s lehkými zraněními.

Na silnici mezi auty nouzově přistálo letadloVideo: AP

Článek

Na konci srpna řidiči na silnici u města Ta-lien, jež leží na čínské straně Korejského zálivu v provincii Liao-tung, nevěřícně sledovali, jak mezi ně doslova z nebe spadlo malé letadlo. Podle informací agentury AP šlo o letoun čínské výroby s typovým označením Sunward SA60L Aurora a imatrikulací B-10KP.

Jde o malé sportovní letadélko, které se 28. srpna účastnilo nedalekého leteckého podniku, ale nad silnicí se dostalo do blíže neupřesněných problémů. Výsledkem bylo dost tvrdé přistání, při němž pilot ještě zvládl navést letoun na středový pás mezi jízdními pruhy.

A povedlo se mu to tak dobře, že nejenže nezasáhl ani nepoškodil žádné z okolních aut, a tedy ani nezranil žádné lidi, ale zároveň z nehody odešel po svých. Když totiž po chvíli na místo dorazili zdravotníci, ošetřili mu pouze pár lehkých zranění.

Čínský úřad pro civilní letectví později potvrdil, že letoun měl všechny potřebné dokumenty a platnou licenci k provozu.

Malé letadlo nouzově přistálo v kalifornském golfovém areálu a těsně minulo hráče

Koktejl

Související články

Výběr článků

Načítám