Hlavní obsah

Malá čivava se devět let potulovala po Las Vegas, nyní už je zpátky doma

Las Vegas

Kříženec čivavy Gizmo se ještě jako mladý pejsek před devíti lety vydal na průzkum světa a od té doby se doma neukázal. Vrátit se mohl až díky ženě, která jej našla a odvezla na záchrannou stanici.

Foto: Profimedia.cz

Gizmo je po devíti letech zase zpátky doma.

Článek

Judith Monarrezová žila před devíti lety na jihozápadě Las Vegas mimo jiné i se třemi psy. Ti se však jednoho dne vydali ze dvora na průzkum okolí. Dva z nich se Judith s pomocí sousedky podařilo chytit, ale po tom třetím, Gizmovi, se slehla zem. Sousedka navíc tvrdila, že viděla, jak jej někdo sebral a odvezl.

Judith se ovšem nevzdala a po Gizmovi nějaký čas ještě pátrala, a to i s využitím sociálních sítí, ale její úsilí bylo marné. To se změnilo až před dvěma týdny, kdy jí přišel e-mail od veterinářů z nedalekého Hendersonu, že se malý pejsek našel.

Přinesla jej tam cizí žena, která Gizma vídala v okolí svého bydliště a zhruba dva měsíce se jej snažila chytit. Menší problém však spočíval v tom, že si jej dobrá samaritánka chtěla nechat. Veterináři ji však museli zklamat, protože naskenovali mikročip a na něm našli kontakt na Judith Monarrezovou.

Ta podle serveru UPI vlastně dodnes nemůže uvěřit, že se Gizmo našel po tak dlouhé době.

Dnes jedenáctiletý psík se z dlouhé cesty vrátil s několika zdravotními problémy, a tak Judith navíc založila veřejnou sbírku, s jejíž pomocí chce pokrýt výdaje za veterináře, aby se Gizmo zase dostal do plné kondice.

Pes se po útoku na Izrael na 40 dnů ztratil, teď pomáhá rodinám rukojmích

Koktejl

Výběr článků

Načítám