Článek
Šéfkuchař Vivek Singh na přípravu jídla sehnal nejpálivější chilli papričky na světě a sám připouští, že jeho Bollywood Burner je "příliš extrémní", aby mohl být na běžném jídelníčku. Jeho kari jednoduše pálí tak strašně, že lidé, kteří si ho coby specialitu podniku objednají, musejí podepsat prohlášení, že jsou si vědomi rizika spojeného s konzumací, píše agentura AFP.
Restaurace už předala žádost o zapsání Bollywood Burner do Guinnessovy knihy rekordů coby nejpálivějšího kari na planetě. Verdikt komisařů by měl padnout v následujících týdnech. Pokrm inspirovaný indickou kuchyní z oblasti Hajdárábádu obsahuje chilli papričky Naga Jolokia a jejich semínka, která jsou už v Guinnessově knize rekordů zapsána.
"Našli jsme si seznam deseti nejpálivějších chilli papriček na světě a rozhodli se některé z nich vyzkoušet," říká Singh.