Hlavní obsah

Letadlo neplánovaně přistálo v Kodani poté, co na pasažérku vyskočila z jídla myš

Letadlo skandinávské společnosti SAS mířící z norského Osla do španělské Málagy neplánovaně přistálo v Kodani poté, co jedna z cestujících objevila v podávaném jídle myš. Posádka bizarní událost vyhodnotila jako bezpečnostní riziko a rozhodla o přerušení letu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál ve středu. „Věřte tomu nebo ne, ale na paní, co seděla vedle mne, vyskočila z krabičky s jídlem myš. Bylo to trochu zvláštní,“ řekl pasažér Jarle Børrestad norské rozhlasové stanici NRK.

„Nebyla to žádná velká panika, ale raději jsem si přehrnul ponožky přes nohavice. Nechtěl jsem, aby mi myš vlezla pod kalhoty,“ dodal s tím, že kdyby se hlodavec objevil v jeho jídle, pravděpodobně by křičel.

„Když jsem o tom mluvil s letuškou, řekla mi, že za 40 let své praxe něco takového ještě nezažila,“ řekl dále Børrestad. Krátce po nahlášení incidentu palubnímu personálu informoval kapitán cestující, že vzniklo „bezpečnostní riziko“ a že letadlo musí neplánovaně přistát v Kodani.

„Mohu potvrdit, že při letu SK 4683 na cestě do Málagy byla na palubě objevena myš,“ potvrdil deníku Fædrelandsvennen tiskový mluvčí SAS Øystein Schmidt.

Neplánované přistání je podle něj v podobných situacích obvyklým postupem. Schmidt dodal, že cestující v Kodani přestoupili do náhradního letadla a do Málagy dorazili s dvouapůlhodinovým zpožděním.

Podle deníku The Guardian letecké společnosti převoz hlodavců na palubě přísně zakazují, protože tito tvorové mohou prokousat elektrická vedení, která jsou pro bezpečný provoz letadla klíčová.

Letadlo se vrátilo do Salt Lake City, cestující krváceli z uší a nosu

Amerika

Výběr článků

Načítám