Hlavní obsah

Levhart si zaskočil do kozího výběhu a kořist vytáhl přes vysoký plot

Dramatický boj kozy o přežití při nečekaném setkání s leopardem zachytila domovní kamera jednoho chovatele hospodářských zvířat v Bhópálu v indickém státě Madhjapradéš. Koza neměla šanci, přestože byl její výběh opatřen vysokým plotem.

Levhart vtrhl mezi kozy a jednu sebralVideo: AP

Článek

Událost se odehrála jednoho červnového večera. Na záběrech, které se nyní objevily na sociálních sítích, je vidět, jak se v malém výběhu pohybuje několik koz.

Náhle se ale objevil neohlášený host – levhart. Šelma překonala vysokou bariéru a vtrhla mezi stádo, aby jednu z koz sevřela do svých čelistí a odnesla si ji pryč. Kořist se vehementně a hlasitě bránila, zatímco ostatní kopytníci v panice uprchli.

Boj chycené kozy o život byl ale marný, levhart ji ze svých zubů už nepustil. Znova vyšplhal na plot a výběh opustil stejnou cestou, jakou do něj vstoupil.

Útoky šelem na zemědělské usedlosti nejsou v Indii ničím výjimečným. Úřady odhadují, že v zemi žije na 14 tisíc levhart, přičemž jejich populace se lehce rozrůstá.

Pravděpodobnost situací podobných té z Bhópálu se zvyšuje i tím, jak se rozšiřují města a vesnice do míst, která jsou pro levhart i další predátory letitým životním prostorem.

Lvice přeskočila zeď zahrady a odnesla si mohutného rotvajlera

Koktejl
Související témata:
Bhópál

Výběr článků

Načítám