Článek
Bottura se svým týmem pracuje už několik týdnů na přípravě zahajovací čtvrteční večeře na hradě v jihoitalském přístavním městě Brindisi. Podle šéfa asociace místních hoteliérů Pierangela Argentieriho, který se na přípravě slavnostního setkání také podílí, chce Bottura hosty zaujmout vícechodovým menu s rybími pokrmy připravenými podle tradičních apulijských receptů z místních surovin.
Borgo Egnazia, il menù di Massimo Bottura (con il vino di Bruno Vespa) per i leader del G7: dal crumble di taralli allo scorfano con pomodorini secchi https://t.co/jFkyet0Qe4
— Bob (@Bob98076753) June 12, 2024
Bottura che usa per le sue pietanze un vino non di certo all’altezza della sua cucina , lo stimavo ma ora
Lasagne, okouník se sušenými rajčaty a bylinkami, filé ze zubatce s mandlemi jsou prý jen některé speciality z jídelníčku. Doplnit je mají vynikající místní vína. „Meloniová spoléhá na gastrodiplomacii a chce hvězdným hostům nabídnout z italské kuchyně to nejlepší,“ poznamenal Il Messaggero.
Jeho restaurace má tři hvězdičky
Šéfka italské vlády Botturovi veřejně poděkovala, že nabídku vlády přijal. „Oslovili jsme jej nejen proto, že je jedním z nejznámějších ambasadorů italské kuchyně na světě, ale také pro jeho schopnost skloubit estetiku a etiku,“ uvedla Meloniová v prohlášení.
Jednašedesátiletý Bottura vlastní v severoitalské Modeně restauraci Osteria Francescana oceněnou třemi michelinskými hvězdičkami. Své kulinářské umění si náležitě cení, protože ceny za menu se v jeho podniku šplhají do stovek eur.
Podmínkou rezervace je poskytnutí čísla bankovní karty s tím, že restaurace si zablokuje 300 eur (741 Kč). Bezplatné zrušení je možné nejpozději čtyři dny před termínem návštěvy.