Hlavní obsah

Lasagne, okouník, filé ze zubatce. Meloniová svěřila večeři na summitu G7 hvězdnému šéfkuchaři

Brindisi

Italská premiérka Giorgia Meloniová nenechala jako hostitelka summitu skupiny G7 nic náhodě a chce se co nejlépe postarat i o žaludky pozvaných prominentů. Najala si k tomu hvězdného šéfkuchaře Massima Botturu, považovaného za jednoho z nejkreativnějších na světě. Cena za menu v jeho restauraci se může vyšplhat až na 600 eur (14 820 Kč).

Foto: Profimedia.cz

Massimo Bottura

Článek

Bottura se svým týmem pracuje už několik týdnů na přípravě zahajovací čtvrteční večeře na hradě v jihoitalském přístavním městě Brindisi. Podle šéfa asociace místních hoteliérů Pierangela Argentieriho, který se na přípravě slavnostního setkání také podílí, chce Bottura hosty zaujmout vícechodovým menu s rybími pokrmy připravenými podle tradičních apulijských receptů z místních surovin.

Lasagne, okouník se sušenými rajčaty a bylinkami, filé ze zubatce s mandlemi jsou prý jen některé speciality z jídelníčku. Doplnit je mají vynikající místní vína. „Meloniová spoléhá na gastrodiplomacii a chce hvězdným hostům nabídnout z italské kuchyně to nejlepší,“ poznamenal Il Messaggero.

Jeho restaurace má tři hvězdičky

Šéfka italské vlády Botturovi veřejně poděkovala, že nabídku vlády přijal. „Oslovili jsme jej nejen proto, že je jedním z nejznámějších ambasadorů italské kuchyně na světě, ale také pro jeho schopnost skloubit estetiku a etiku,“ uvedla Meloniová v prohlášení.

Jednašedesátiletý Bottura vlastní v severoitalské Modeně restauraci Osteria Francescana oceněnou třemi michelinskými hvězdičkami. Své kulinářské umění si náležitě cení, protože ceny za menu se v jeho podniku šplhají do stovek eur.

Podmínkou rezervace je poskytnutí čísla bankovní karty s tím, že restaurace si zablokuje 300 eur (741 Kč). Bezplatné zrušení je možné nejpozději čtyři dny před termínem návštěvy.

Odstřelovači, protivzdušný systém, žabí muži a zákaz koupání. Summit G7 v Itálii doprovázejí mimořádná opatření

Evropa

Výběr článků

Načítám