Hlavní obsah

Labrador uvázl na římse zchátralého domu na Olomoucku, pomohli hasiči

Troubelice

Labradora uvázlého vysoko na poškozené římse štítové zdi zchátralého domu zachraňovali ve středu dopoledne hasiči v Troubelicích na Olomoucku. Pes na římsu zřejmě skočil přes otevřené okno, když pronásledoval kočku nebo ptáka. Novinky o tom informovala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Labrador uvázl na římse zchátralého objektu.

Článek

Objekt, na jehož římse pes uvázl, je podle mluvčí v havarijním stavu. Zevnitř proto nebylo možné se k labradorovi dostat.

„Z důvodu havarijního stavu celé stavby jsme využili výškovou techniku. Vyjeli jsme k němu do výšky asi deset metrů a v koši automobilového žebříku jsme jej dostali na zem,“ uvedla mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Psa sundali hasiči za pomoci automobilového žebříku.

Pes podle ní na římsu pravděpodobně vyskočil, když pronásledoval kočku nebo ptáka. „Přímo pod oknem byla římsa širší, pak se ale zužovala a labrador se na ní nemohl otočit. Sám by se odtud nedostal,“ konstatovala Balážová.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Psa si po jeho záchraně odvedla jeho majitelka.

„Odměnou za záchranu labradora nám byla radost paní majitelky a to, že se psovi nic nestalo,“ doplnila mluvčí hasičů s tím, že na místě zasahovali profesionální hasiči z Uničova a dobrovolní z Troubelic.

Pes v Ostravě uvízl hlavou v bráně, vyprostili ho hasiči

Koktejl
Související témata:
Troubelice

Výběr článků

Načítám