Hlavní obsah

Kvůli opravě vlaku riskoval strojvůdce 30 metrů nad zemí

Silné nervy ukázal na konci září pomocný strojvůdce na indické železnici, když se bez jakéhokoliv jištění vydal opravovat vlak, který nečekaně zastavil na mostě ve výšce zhruba 30 metrů nad zemí.

Pomocný strojvůdce vylezl bez jištění na konstrukci mostu a začal ve 30metrové výšce opravovat vagonVideo: Newsflare, AP

Článek

Ramdží Kumar pracuje u indických drah a letos 26. září sloužil jako pomocný strojvedoucí ve vlaku mířícím z Dillí do stanice Kamachíja, která leží v oblasti města Guváhátí ve státě Ásám. Mezi stanicemi Bidžní a Patildah, jež leží v indickém výběžku mezi Bhútánem a Bagladéšem, však souprava vypověděla službu.

A aby toho nebylo málo, stalo se tak na mostě ve zhruba třicetimetrové výšce. A jak ukazují záběry, které zveřejnila agentura AP, jde o most poněkud jednoduchý, určený víceméně pouze pro přejezdy vlaků. Vedle kolejí tak není žádná souvislá pochozí plocha.

Aby tedy Rámdží mohl opravit závadu s únikem vzduchu, musel se vydat na značně riskantní cestu nad roklí, kdy chvílemi lezl po vlakové soupravě a místy zase po mostní konstrukci.

Jeho výkon vzbudil značný ohlas u indické veřejnosti, když lidé nemohli vynachválit jak samotného Rámdžího, tak jeho zaměstnavatele za vzornou práci s ohledem na potřeby indických cestujících.

Indický web PuneNow ovšem připomněl, že to není první takto nebezpečná improvizovaná oprava. Jedna hodně podobná se totiž na indické železnici odehrála letos v červnu v jihoindickém městě Bengalúr. Na nebezpečnou misi na mostě se tehdy vydali Adžaí Jadav a Randžit Kumar.

Ind spokojeně usnul na kolejích. Strojvedoucí zastavil a musel ho jít vzbudit

Koktejl

Výběr článků

Načítám