Článek
Kuchař jménem Fan Pcheng připravoval hadí polévku, která je v Číně vyhlášenou delikatesou. Když se chystal vyhodit do koše hlavu kobry, plaz ho uštkl. Hadi si totiž můžou zachovat kousací reflex až hodinu po své smrti.
Jed účinkoval rychle a Pcheng se jeho vlivem udusil. Jednalo se o kobru siamskou. Policie označila incident za nešťastnou náhodu.
KOMENTÁŘ DNE:
Lyžařské Nagano - Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

BEZ KOMENTÁŘE: Had dokáže uštknout i poté, co mu byla useknuta hlava
„Seděli jsme v restauraci, když vtom nastal rozruch. Z kuchyně se ozývaly výkřiky. Nevěděli jsme, co se děje. Lidé volali, jestli není v restauraci doktor, ale bohužel v okamžiku, kdy přijeli zdravotníci, už byl muž po smrti,“ citoval server MailOnline jednoho z hostů, který byl v době neštěstí přítomen v podniku.
K podobnému případu došlo v lednu Austrálii, kde jednoho muže uštkla pakobra červenobřichá 45 minut poté, co ji rozsekl na dva kusy. Její jed ale nebyl tak silný a navíc se mu dostalo rychlé pomoci. [celá zpráva]