Hlavní obsah

Kopíroval Beckhamův účes a nesmí do školy

LONDÝN

Britský student, který okopíroval nový účes kapitána anglické fotbalové reprezentace Davida Beckhama, nesmí do školy. Kadeřníci dokonce malé Angličany varovali, že jim napodobování Beckhamova nového stylu těsných karibských copánků může přinést potíže, zejména bolesti hlavy a předčasnou plešatost.

Foto: Sylvio Dittrich
Článek

Beckham a jeho žena Victoria jsou jedním z nejpopulárnějších párů v Británii a každý Beckhamův a Victoriin módní nápad vyvolává vlnu následování. Beckham změnil účes na své dovolené ve Francii.

Jeho 14letý obdivovatel Kenny Jamieson ho okamžitě napodobil a karibské copánky si nechal udělat také. Jenomže řediteli jeho katolické školy v Bootle se takový účes zdál nepřijatelný a poslal studenta obratem domů. Protože tento týden má Kenny zkoušky, bude na ně moci přijít, ale musí sedět odděleně od spolužáků.

Pro světlé vlasy jsou copánky nevhodné

Škole, která tvrdí, že účes je nevhodný pro bílého mladíka, se dostalo nečekané podpory od kadeřníků. Trevor Mitchell, který vlastní holičský řetězec, řekl listu The Times, že mladí lidé by si měli být vědomi rizik této módy. "Je to v podstatě karibský styl a jemnější světlé vlasy může polámat. Pokud se zlomy objeví v základu vlasů, nebude možno je nahradit. Já bych radil mladým chlapcům, aby si to nedělali."

Beckham je na reprezentačním tréninku na přátelský zápas s JAR. Podle mluvčího o celém sporu nemá tušení.

Výběr článků

Načítám