Hlavní obsah

Kola musela z tahače dolů, uvázlo mezi nimi malé kotě

Dálniční služba v americkém státě Ohio zveřejnila záběry, kdy její pracovníci vyjížděli k záchraně kotěte doslova zaseklého mezi pneumatikami tahače. Zároveň pochválila řidiče za to, že vzorně provedl kontrolu vozidla před jízdou.

Kotě uvázlo mezi koly nákladního auta.Video: State Highway Patrol Ohio

Článek

Video, na němž nebohé kotě zůstalo uvězněno mezi koly tahače, vzniklo již v květnu, ale ohijská dálniční služba ho zveřejnila teprve před několika dny. Je na nich vidět ještě hodně malá šedá šelma, jak ne zcela pohodlně pobývá mezi koly. Následně se ukázalo, že se drápkem zachytila do jedné z pneumatik.

Na pomoc byli přivoláni pracovníci dálniční služby a po obhlídce situace usoudili, že kolo musí jít z tahače dolů. Popis událostí, kvůli kterým se nakonec muselo sundat i druhé kolo, není k dispozici, ale záchrana se nakonec podařila. Kotě tedy bez zranění zamířilo nejprve do krabice a poté do útulku Ligy na ochranu zvířat.

Že nešlo o žádný triviální zásah, potvrzují i slova Bridget Mattové z dálniční služby státu Ohio: „Jsme velmi vděční všem, kteří nám při této záchranné akci pomáhali, včetně našich dispečerů, pracovníků dálniční údržby, odtahové služby, Ligy pro ochranu zvířat a také řidiče vozidla,“ vyjmenovala všechny zainteresované.

Zvláštní pochvalu si vysloužil právě řidič, jenž podle sdělení Bridget Mattové „provedl předepsanou kontrolu svého vozidla v souladu s požadavky ministerstva dopravy“.

Server Fox News později získal také vyjádření Chalan Lowryové, výkonné ředitelky Ligy na ochranu zvířat pro okres Portage, v němž k záchranné akci došlo. Ta s potěšením informovala, že od té doby kotě již našlo, osvojilo si a ovládlo nový domov a daří se mu velmi dobře.

Dojemná záchrana. Kočka v Dubaji se zuby nehty držela kliky zaplaveného auta

Koktejl

Související články

Na Křivoklátsku se objevují kočky divoké

Test chlupů a trusu potvrdil, že dříve vymizelá kočka divoká se usazuje na Křivoklátsku. Vědci odhalili výskyt několika jedinců této šelmy ve středočeské...

Výběr článků

Načítám