Hlavní obsah

Kocour se ztratil před více než dvěma lety, našel se 3200 kilometrů daleko

Když se před více než dvěma lety kocour Shoto ztratil, jeho texaská rodina mu nedávala moc šancí na přežití. Shoto ale dokázal překonat všechna nebezpečí a nějakým způsobem i obrovskou vzdálenost, takže už je zase zpátky doma.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kdyby mourovatý kocour z Texasu mohl mluvit, bylo by bezpochyby moc zajímavé si poslechnout, co všechno za posledního zhruba dva a půl roku zažil. Během této doby se totiž nějakým způsobem dostal až do zhruba 3200 kilometrů vzdáleného města Springfield ve státě Massachusetts, kde nakonec skončil v péči zvířecích záchranářů.

Ztratil se již v lednu roku 2022, což pro jeho rodinu znamenalo dvojnásobnou pohromu, protože v té době v jejich oblasti panovaly silné mrazy, uvedl web New York Post. A když se Shoto nevracel, měli za to, že se stal obětí tohoto značně nevlídného počasí.

Ale přednedávnem zazvonil v jeho bývalém domově telefon. Carla, která byla jedna z vyvolených, jimž Shoto dovolil bydlet v jeho domě, to nejprve chtěla ignorovat. Když totiž viděla předčíslí z Massachusetts, myslela si, že jde o nějaký omyl nebo spíše asi o nějakého otravného prodejce.

Ale nakonec to přece jen zvedla, aby zjistila, že na druhé straně je člověk ze záchranné stanice Dakin Humane Society ve Springfieldu, kam Shota někdo přinesl v dosti zbědovaném stavu. Zaměstnanci stanice pak načetli data z jeho mikročipu a našli tam telefonní číslo na Carlu.

Ta neváhala a vydala se na 26 hodin dlouhou cestu do Massachusetts, kde si kocoura vyzvedla, a pak s ním stejnou dálku jela zase domů. Shoto tak už opět řídí svoji starou domácnost, a když se k němu lidé chovají podle jeho představ, odmění je spokojeným vrněním. Jen o té strastiplné dvouapůlleté cestě přes půl Ameriky jim asi nikdy nepovypráví.

Kocour se našel po sedmi letech, žil s dalšími tuláky

Koktejl

Výběr článků

Načítám