Hlavní obsah

Kocour přežil skoro osm týdnů uvězněný v kanalizaci. Zachránilo ho vytrvalé mňoukání

Šťastný konec má příběh tříletého domácího kocoura Driftera z amerického státu Minnesota. Ten se v polovině léta ztratil, když se vyplížil z domu a vyrazil na průzkum. Naneštěstí však uvízl v dešťové kanalizaci na nedalekém staveništi a zůstal tam trčet skoro osm týdnů. Zachránilo ho vytrvalé mňoukání, díky němuž na sebe upozornil.

Foto: Profimedia.cz

Kocour přežíval v nedobrovolném vězení skoro osm týdnů (ilustrační foto).

Článek

Kocour žijící se svou rodinou ve městě Duluth zmizel 18. července. Zvíře zvyklé zejména na vnitřní prostory zřejmě zatoužilo po pořádné procházce, a tak se vyplížilo z domu. Jeho majitelé Cliffton Nesseth a Ashley Comstocková předpokládali, že se Drifter vypravil na průzkum nedalekého staveniště.

Pár a jejich 12letá dcera vyvěsili po městě plakáty s prosbou o pomoc s hledáním, nikdo se jim však neozval, informuje server Huffington Post. Zdrcená rodina tak plánovala uspořádat malý smuteční obřad, protože předpokládala, že jejich mazlíček už nežije.

Pak se na prahu domu zjevily sousedovy děti s tím, že na staveništi slyšely mňoukání vycházející z dešťové kanalizace. Kočičí volání o pomoc na místě slyšeli i Nesseth s Comstockovou. Začali proto hrabat. „Nejprve se objevila malá pacička. Byla kočičí. Hrabali jsme dál a pak se objevila hlava,“ uvedl Nesseth.

Váhu nabírá zpět

Šestnáctiletá sousedka zachytila šťastné shledání na video. „Byl tam dole celou tu dobu. Je dost vyzáblý,“ uvedl Nesseth, když se kocoura Driftera povedlo vyprostit. Že jde skutečně o rodinného mazlíčka, potvrdil obojek se jménem.

Pár předpokládá, že se Drifter vydal na průzkum jámy, která se za ním zasypala a uvěznila ho. V podzemí zřejmě kocour přežíval na všem, co se dalo, tedy na odpadní vodě a myších. Rodina uvedla, že mazlíček začal po nalezení opět nabírat ztracené kilogramy a veterináři očekávají, že bude brzy opět fit.

Utopeného kocoura nechali zpopelnit. Za pár dnů se nevzrušeně vrátil domů živý

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám