Článek
Organizátoři se rozhodli rozčeřit vody gurmánských přehlídek nabízejících různé bio a raw pokrmy. „Vykašlete se na avokáda, freshe a molekulární gastronomii. Vraťte se ke svým kořenům. Ke špagetám se svlékacími párky a kečupem,“ prezentovali předem akci s nadsázkou.
Jídlo, které by asi jen tak někoho nenapadlo uvařit a už vůbec ne sníst, je nicméně na sociálních sítích a nejrůznějších diskuzních fórech velmi vychvalováno. Návštěvníci festivalu mohli ty největší blafy ochutnat.
„Tento festival má ukázat největší bizarnosti, které jsme našli v útrobách českého internetu. Můžete tady ochutnat takové zvláštnosti jako je třeba salát z kuřecích kůžiček, smaženou tatranku nebo mlékovou polévku,“ vysvětlila organizátorka akce Monika Hillebrandová.
Talíře zůstávaly nedojedené
Polévky lidé popíjeli po panácích a kdo chtěl, mohl si připravit chlebíček podle své fantazie. Součástí byla i expozice, jíž dominovaly „mňamky“ ze salámu. „My jsme si tady dali kuřecí bábovku, smaženou tatranku a pak nějakou výbornou pizzu na knedlíku. A jak vidíte, tak nám to hrozně moc chutná,“ zhodnotila svůj gastronomický zážitek skupinka návštěvníků nad nedojedenými talíři.
Festival rozhodně nezvládl prezentovat všechny podivné recepty, Hillebrandová proto věří, že se akce bude konat i příští rok - námětů je prý opravdu hodně.