Hlavní obsah

Klukovi v Kalifornii ukradli stánek s limonádou, lidé se mu složili na nový a dostal motorku

Jedenáctiletý Liam z kalifornského města Ramona na ulici déle než rok provozoval stánek s limonádou, aby si vydělal na malou terénní motorku. Jednoho dne však přijel cizí muž a vybavení mu ukradl.

Foto: NewAfrica / DPphoto, Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Děti provozující stánky s limonádou jsou ve Spojených státech vcelku tradičním úkazem. Jedenáctiletý Liam Rader z města Ramona na jihu Kalifornie však se svým úsilím zašel o poznání dál než většina amerických dětí. Svůj stánek totiž provozoval déle než rok, protože si chtěl vydělat na vysněnou malou, dětskou terénní motorku.

Proto byl naprosto zničený, když v září neznámý muž za bílého dne naložil do auta stůl i lavici a odjel. Liam a jeho maminka Kery si nejprve mysleli, že jde jen o nějaké nedorozumění, ale jak se ukázalo, nebyl to ten případ. „Liam ten den dostal pořádnou lekci, že nemá své věci nechávat bez dozoru,“ snažila se Kery Raderová najít alespoň nějaké pozitivum.

Liamovo neštěstí však nenechalo chladnými lidi z okolí. Když se o krádeži dozvěděli, snažili se co nejvíce pomoci, například chtěli darovat židle nebo další vybavení. Nakonec nechali vyrobit úplně nový stánek, a Liam tak může zase prodávat.

Největší překvapení mu však podle serveru NBC San Diego přichystal country zpěvák Scotty McCreery, když na slavnostní otevření, kde se jako poděkování za pomoc rozdávala limonáda zdarma, nechal přivézt dětskou terénní motorku, po níž Liam tak toužil.

Mohlo by se tedy zdát, že mladý podnikatel už nemá důvod svůj stánek dále provozovat, ale sám o tom nechce ani slyšet. Když tedy již dosáhl svého cíle, hodlá všechny peníze získané prodejem limonády dávat místnímu zvířecímu útulku. „Mám rád zvířata a myslím, že každé si zaslouží šanci,“ vysvětlil svůj přístup Liam Rader.

Pomník na hrob maminky byl drahý, sedmiletá dcerka na něj vydělala prodejem limonády

Koktejl

Výběr článků

Načítám