Hlavní obsah

Karlovarským strážníkům někdo vyškrábal na auto kosočtverec s čárou uprostřed. Sepsali k tomu opus

Byla by to obyčejná zpráva městské policie o banální kriminalitě, karlovarští strážníci se však rozhodli, že ji pojmou zeširoka. Hledáme tě, kreativní duše, vzkázali na sociální síti tomu, kdo jim vyryl do střechy služebního auta symbol kosočtverce se svislou čárou uprostřed.

Foto: MP KV

Na střechu služebního vozidla někdo vyryl kosočtverec, který strážníci přelepili páskami.

Článek

„Dnes bychom vám rádi představili ‚škrábala‘, který si jako podklad pro svůj výtvor vybral naše služební auto. Jako je to originální, to uznáváme, ale taky trochu nepraktické. Auto potřebujeme do výkonu služby, a ne aby hrdě cestovalo křížem krážem po světě a vystavovalo se po výstavách,“ bědují strážníci v příspěvku na sociální síti.

Vandal jim prý auto poškodil, zatímco v noci pěšky vyrazili na noční kontrolu v karlovarské části Bohatice.

„Technika by nebyla úplně špatná, celkem si se svým nápadem vyhrál. Máme ale za to, že dílo nestihl dokončit. Přece s vyškrábaným geometrickým tvarem nemůže udělat díru do světa. Nebo jo? Možná se inspiroval u známého českého zpěváka, který k tomu přidal zvířátka a měl úspěch, kdo ví,“ přemítají strážníci v textu se zjevnou narážkou na známý obraz Františka Ringo Čecha s názvem Zvířátka obdivují p..u.

„Hledáme tě, kreativní duše, chtěli bychom vědět, jestli ti nebude vadit, když svěříme naše auto šikovnějšímu umělci, přesněji řečeno lakýrníkovi. Rádi totiž zůstaneme pouze u našich modrých polepů a taky nechceme, aby to začalo reznout,“ dodávají v příspěvku.

Vůz je dál ve službě

Hanlivý obrázek je dočasně přelepený páskou. Pokud by byl dosud neznámý pachatel dopaden, hrozilo by mu obvinění z přečinu poškození cizí věci s pokutou do padesáti tisíc korun. Byla-li by odhadnutá škoda vyšší, jednalo by se o trestný čin s možností odsouzení pachatele až na jeden rok kriminálu.

Městská policie v Karlových Varech chce věc řešit jako škodní událost u pojišťovny. „Výše škody bude známá, až ji odhadnou v autoservisu. Vozidlo je ale zatím ve výkonu služby,“ upřesnila mluvčí karlovarské městské policie Nikola Záhorová.

Zmatená seniorka se dusila v zakouřeném bytě. Strážníky chtěla napadnout židlí

Krimi

Výběr článků

Načítám