Hlavní obsah

Karel III. dostal lekci samojského tance

Britský král Karel III. si dopřál malou lekci samojského tance, když se v úterý na pompézní recepci v londýnském Paláci sv. Jakuba setkal s prominentními zástupci diaspory Společenství národů (Commonwealthu).

Král Karel III. se nechal vyzvat k tanci bývalým ragbistouVideo: Reuters

Článek

K tanci jej vyzval jeden z hostů setkání, které se konalo u příležitosti nadcházející návštěvy 75letého panovníka v Austrálii a Samoi, malém ostrovním státu v Tichomoří. Půjde o první větší zahraniční cestu Karla III. od doby, kdy oznámil, že se léčí s rakovinou.

Tradiční tanec Šiva Samoa předváděl králi samojský honorární konzul a bývalý hvězdný hráč ragby Freddie Tuilagi. Král se prý nenechal pobízet dvakrát. Odložil sklenici a začal pohyby 53letého diplomata oděného jen do půl pasu napodobovat.

Karel III. se lehce zavlnil, pohyboval rukama a smál se, zatímco jeho manželka, královna Camilla (77) stála vedle něj a se zájmem jej pozorovala.

„Král se chystá na Samou, tak jsme mu ukázali tančícího samojského muže. Řekl jsem mu, že to pro něj udělám,“ řekl Tuilagi podle serveru Daily Mail. Na otázku, jak by královu taneční kreaci ohodnotil, odpověděl: „Dobře. Měl dobré pohyby.“

Karel III. se ocitl ve spontánním objetí „černých kapradinek“. Proč ne? Je to léčivé, nebránil se král

Koktejl

Výběr článků

Načítám