Hlavní obsah

Japonský rychlovlak se proměnil v dům hrůzy

Tokio

Přestože do Halloweenu bylo ještě celkem daleko, cestující v japonském rychlovlaku překvapili minulý týden v sobotu zombie. Oživlí mrtví jim poskytli rozptýlení během více než dvouhodinové jízdy. Jak uvedli organizátoři akce, jednalo se o první strašidelný dům na kolejích japonské vysokorychlostní železnice, píše agentura Reuters.

Japonský rychlovlak se proměnil v dům hrůzyVideo: Reuters

Článek

Šinkanzen vyrazil na trať večer z hlavního města Tokia do Ósaky. Zpočátku se zdálo, že vše probíhá normálně. Cesta dlouhá 140 minut se ale záhy proměnila v zombie apokalypsu. Mrtvoly usazené na sedadlech začaly ožívat a v agonii sebou škubat.

„Byla tam spousta zábavy. Měli moc dobře udělaný make-up, čas rychle běžel,“ popsala jedna z cestujících, 35letá učitelka Mijo Kabukiová.

„Připadal jsem si doslova jako ve filmu, jen jsem seděl a sledoval, jak se to přede mnou odehrává,“ řekl agentuře AFP 31letý Američan.

Foto: Reuters

Japonský rychlovlak se proměnil v dům hrůzy.

Herci se ale vyvarovali zobrazení extrémního násilí a krvavých scén, aby nebyla „pošpiněna“ pověst dopravce. Zároveň jako protiváha k utlumení hrůzy byla jízda zpestřena odlehčenými vystoupeními zombie roztleskávaček, kouzelníků a šašků včetně choreografie tance na píseň Thriller od Michaela Jacksona.

Ceny jízdenek na strašidelnou jízdu se pohybovaly v rozmezí zhruba 5000 až 8500 korun. Vlak mířil do Ósaky, která je domovem filmových studií Universal Studios Japan, která v současné době pořádají halloweenské akce.

Muž si na zahradě zařídil maličkou hospůdku ve stylu hororu Soumrak mrtvých

Zahrada

Výběr článků

Načítám