Hlavní obsah

Japonka peče chléb, jaký jste ještě neviděli

Novinky, zkr

Pšeničný, žitný, celozrnný, bezlepkový - zkrátka v současné době je na trhu velký výběr chlebů. Bochníky, jaké vyrábí japonská pekařka, jste ale s největší pravděpodobností dosud neviděli. Její chleby po rozkrojení totiž připomínají spíš umělecká díla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Originální chleby japonské pekařky Video: Reuters

Článek

Tokijská pekařka a zároveň lektorka pečení jménem Ran používá pro pečení vzorovaných bochníků různobarevné těsto, uvedla agentura Reuters. Na jednotlivých krajících se pak objevují obrazce nejrůznějšího ovoce jako je třeba citrón nebo kiwi, pohádkových postaviček, květin nebo zvířecích vzorů. A to vždy v celém pecnu.

Inspirací jí přitom byly rolky Kazari Maki Sushi. Tento originální chléb peče jen pro svou rodinu a přátele. Ve velkém ho vyrábět nechce, a to i přesto, že se jí ozývají zájemci z celého světa. Raději by chtěla vést kurzy, ve kterých účastníky svému umění naučí.

Související témata:

Výběr článků

Načítám