Hlavní obsah

Jako v grotesce: Brazilec s policií za zády třikrát obkroužil kruhový objezd

Kamera v brazilském městě Telemaco Borba zachytila vtipnou honičku, při níž policisté v závěsu za pronásledovaným autem více než třikrát obkroužili kruhový objezd. Řidič po dopadení tvrdil, že měl naspěch do práce.

Brazilská policie naháněla řidiče kolem kruhového objezduVideo: AP

Článek

Když si policisté ve městě Telemaco Borba, jež leží v jihobrazilském státě Paraná, všimli černého auta, jež jelo bez rozsvícených světel a řidič zároveň nebyl připoután bezpečnostním pásem, rozhodli se jej zastavit.

Šofér ovšem jejich výzvy vůbec nebral v potaz a naopak se pokusil ujet. Začala tak honička, při které pronásledovaný provedl několik nebezpečných manévrů, například projel křižovatkou na červenou a také málem srazil chodce. Když poté dorazil na kruhový objezd, chvíli mu trvalo, než se rozhodl, kudy z něj vlastně chce vyjet, a tak jej celý dokola objel téměř čtyřikrát.

Když jej policisté nakonec dopadli, zjistili, že řidič má zarudlé oči a také se mu třásly ruce. Zároveň tvrdil, že jeho riskantní jízda byla důsledkem jeho spěchu do práce. Prvotní dechová zkouška na alkohol ovšem byla negativní. Brazilská policie podle agentury AP již neupřesnila, zda řidič nebyl pod vlivem drog.

Při prověřování vozidla vyšlo nicméně najevo, že u něj figuruje několik nesplacených pokut, a tak bylo auto zajištěno a následně zabaveno.

Nejpomalejší policejní honička. V Atlantě se naháněly těžké stroje

Koktejl

Výběr článků

Načítám