Hlavní obsah

Italka vyhodila dceru z auta na dálnici kvůli špatné známce z latiny

Jako trest za špatnou známku z latiny vysadila rozhořčená matka 16letou dceru na dálničním okruhu poblíž Říma a odjela. Po několika hodinách si dívky všimla u tunelu policejní hlídka a odvezla ji na služebnu, protože jí na frekventované komunikaci hrozilo nebezpečí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Pohádali jsme se kvůli špatné známce z latiny, tak mě vyhodila z auta,“ potvrdila gymnazistka podle listu La Repubblica. Měl to být trest za pětku z latiny, což v italském systému známkování ještě nepředstavuje to nejhorší hodnocení. Stupnice sahá od nuly do deseti, přičemž desítka je nejlepší.

Na služebně dali policisté zjevně vyděšené dívce najíst a kontaktovali čtyřicetiletou matku, aby podala vysvětlení. Vyrozuměli rovněž otce a římský soud pro mladistvé, protože matce hrozí obvinění z trestného činu zanedbání péče o dítě a týrání dětí.

K velkému překvapení ale studentka po 24 hodinách svou výpověď zásadně změnila. „Ta pětka z latiny? Vymyslela jsem si to. Je pravda, že jsem se s matkou pohádala, ale z auta jsem vystoupila ze své vlastní vůle,“ uvedla dívka podle serveru Orizzontescuola.it.

Vyšetřovatelé druhou verzi její výpovědi také zaznamenali s tím, že společně se soudem pro mladistvé budou případ dále vyšetřovat. Podle nich existuje podezření, že studentka dostala strach z možných následků aféry a nařčení proti matce stáhla.

Rakouská žákyně propadla z matematiky. Školu zažalovala

Koktejl

Výběr článků

Načítám