Hlavní obsah

Indka žádá o rozvod 40 dnů po svatbě. Důvodem je otřesná osobní hygiena manžela

Ágra

Indické úřady řešily v polovině září i na tamější poměry dost kuriózní případ, kdy se žena chtěla rozvést s manželem, jenž značně zanedbává osobní hygienu. Myje se totiž maximálně dvakrát za měsíc.

Foto: Krakenimages.com / DPphoto, Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zatímco při svatbě vypadalo všechno asi ještě v pořádku, čtyřicet dnů po ní se žena z města Ágra na severu Indie rozhodla rozvést. Důvodem je otřesná osobní hygiena jejího manžela, indickými médii označovaného jako Rajesh, jenž se myje pouze jednou, někdy dvakrát za měsíc, informoval web India Today.

V důsledku toho téměř neustále silně zapáchá, což jeho manželka již déle nemůže a ani nehodlá snášet. Její muž se totiž pouze jednou týdně pokropí vodou z řeky Gangy, která je pro něj stejně jako pro miliony dalších Indů posvátná. Ovšem vzhledem k tomu, jak znečištěný tento veletok obecně je, se dá předpokládat, že manželův rituál má ve výsledku spíše opačný efekt, než jaký by si přála jeho žena.

Vrátila se k rodičům

Vzhledem k tomu, že při indických svatbách hraje velkou roli i věno, podala žádost o rozvod nejen sama žena, ale rovnou i celá její rodina. Zhnusená manželka se pak vrátila do domu svých rodičů.

Případem se začal zabývat specializovaný indický úřad pro rodinné záležitosti, u nějž žena vypověděla, že Rajesh se v manželství nakonec přece jen myl častěji, během zmíněných čtyřiceti dnů to bylo šestkrát.

Muž nakonec pod hrozbou rozvodu souhlasil s tím, že na svou osobní hygienu začne více dbát, ale jeho manželka přesto nadále trvá na svém. A i samotný rozvod asi ještě nějakou dobu potrvá, protože tento proces se v Indii často vleče dost dlouho.

Web Hindustan Times v této souvislosti připomněl, že jde v krátké době již o druhou bizarní žádost o rozvod v Ágře. Letos v květnu ji podala jiná žena, která si vypěstovala závislost na místních kořeněných křupkách. Manžel jí je tedy každý den cestou z práce musel kupovat, ale když jednou zapomněl, představovalo to pro ženu nepřekonatelnou překážku v jejich manželství.

Muž musí zaplatit odškodné 400 000 manželce, které příliš zapáchal

Koktejl

Výběr článků

Načítám