Hlavní obsah

Indická policie se chystala zničit zabavený alkohol, místní opilci ho začali krást

Guntur

Když se policisté v indickém státě Ándhrapradéš chystali zničit zabavený alkohol, nepočítali s tím, že se k nim seběhnou místní muži a začnou si lahve odnášet. Nakonec se jim podařilo většinu kontrabandu uhlídat.

Indové kradli policistům alkohol určený k likvidaciVideo: Newsflare, AP

Článek

Policii v okrese Guntur v indickém státě Ándhrapradéš se podařilo zabavit nelegální alkohol v celkové hodnotě kolem pěti milionů indických rupií (1,35 milionu korun), ale už méně se jim dařilo jej uhlídat. Když totiž policisté vyskládali lahve na zem, kde měly být zničeny, seběhli se na místo místní muži a začali je krást.

Policisté zloděje naháněli, ale proti početní přesile neměli moc šancí. Na záběrech, které přinesla agentura AP, je vidět, že jeden zloděj se nechal chytit, ale při tom se zasahujícího policistu snažil přemluvit, aby jej nechal si ukradenou lahev odnést.

Je proto dost překvapivé, že podle webu The Indian Express se nakonec ztratilo jen pár lahví a většina zůstala na místě. Policistům se prý dokonce podařilo několik zlodějíčků přesvědčit, aby lup vrátili.

Video, které se původně objevilo na sociální síti X, vyvolalo v Indii spíše negativní emoce. „Skvělé, po 77 letech samostatnosti tu máme tento vývoj,“ napsal jeden z komentujících. Jiný to pak považuje za důkaz, jak moc se Indové stali závislými na alkoholu.

Ale našly se i konstruktivní komentáře. Jeden uživatel se například podivil, proč se alkohol ničí. „Stát to mohl vydražit nebo prodat se slevou a získané peníze se mohly použít na rozvoj,“ upřesnil svou představu.

Indian Express v souvislosti s tímto incidentem upozornil také na zhruba týden starou zprávu, že ve městě Hajdárábád v sousedním státě Telangána policisté zabavili zmrzlinářský stánek, který prodával zmrzlinu nejen s příchutí, ale i s příměsí whisky.

Starosta z Georgie pašoval alkohol vězňům. Lahev jim schoval v příkopu

Koktejl

Výběr článků

Načítám